Medicul braşovean Rus şi miss Travesti 2010, deferiţi justiţiei pentru acte sexuale cu minori

Medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus şi miss Travesti România 2010, Dana de Kronstadt, au fost deferiţi justiţiei, alături de alte cinci persoane, pentru acte sexuale cu minori, procesul acestora începând în 8 august la Tribunalul Braşov.

308 afișări
Imaginea articolului Medicul braşovean Rus şi miss Travesti 2010, deferiţi justiţiei pentru acte sexuale cu minori

Medicul braşovean Rus şi miss Travesti 2010, deferiţi justiţiei pentru acte sexuale cu minori (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Braşov în 10 aprilie le-a ridicat pe cele şapte persoane implicate într-o afacere de trafic şi acte sexuale cu minori, anchetatoii propunând Tribunalului pentru Minori şi Familie din Braşov arestarea preventivă a lor.

Atunci, Dumitru Traian Cojocaru - cunoscut ca Dana de Kronstadt, miss Travesti România 2010 - a fost reţinut de procurorii DIICOT, pentru două acte sexuale cu minori, ulterior fiind eliberat şi cercetat în stare de libertate.

Între cei şapte reţinuţi a fost şi medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus, acuzat că ar fi profitat de funcţia sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu doi minori aflaţi sub tratament.

Judecătorii au admis propunerile de arestare preventivă pe numele a cinci dintre suspecţi - Dodo Ferenc, zis Feriboata (41 ani,) pentru constituire grup infracţional, trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, Lazarovici Valentin, zis Nicola (40 ani) pentru constituire grup infracţional, trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, Cojocaru Traian Dumitru, zis Dana de Kronstadt (37 ani), pentru act sexual cu un minor, medicul Horaţiu Rus, zis Tela (43 ani), pentru două acte de viol a unor minori şi act sexual cu un minor şi Ene Iona Daniel (40 ani,) pentru trafic de minori şi trafic de persoane.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc, 41 de ani, arestat în acest caz. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

În dosar au fost acuzate alte trei persoane, membri ai grupării - Măciucă Daniel-Sebastian, de 31 de ani, Lazarovici Valentin, de 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu, în vârstă de 32 de ani, arestaţi în caz - care au recrutat şi cazat 14 tineri de sex masculin, majori şi minori, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, i-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani, potrivit DIICOT.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Braşov au procedat la destructurarea unui grup infracţional, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi act sexual cu un minor", informa DIICOT.

Potrivit DIICOT, liderul grupării, învinuitul Dodo Ferenc (41 de ani), deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Tribunalul Braşov a confirmat în 5 iulie legalitatea măsurii arestării preventive în cazul lui Ferenc, Măciucă şi Borşan, singurii rămaşi încarceraţi în dosar.

În acest caz, 17 tineri s-au constituit părţi civile, solicitând sume de 10.000 de euro de la inculpaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici