Medicul care lua bani de la pacienţi pentru „teste de coronavirus” false, amendat

  • Medicul percepea 50 de lei pentru fiecare test realizat cu termoscanerul
  • Direcţia de Sănătate Publică Bacău l-a amendat pe acesta cu 2.000 de lei
  • Testele efectuate măsurau temperatura pacienţilor şi nu prezenţa COVID-19
1937 afișări
Imaginea articolului Medicul care lua bani de la pacienţi pentru „teste de coronavirus” false, amendat

Medicul care lua bani de la pacienţi pentru „teste de coronavirus” false, amendat

Medicul de familie din judeţul Bacău care şi-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienţii din comuna Huruieşti, iar pentru o consultaţie şi o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei, a primit o amendă de 2.000 de lei.

Medicul din Bacău a fost amendat cu 2.000 de lei de inspectorii DSP şi i s-a pus în vedere să nu mai folosească termenul de „testare/depistare COVID-19".

În plus, medicului i s-a interzis utilizarea aparatului pentru lipsa documentelor înregistrate şi avizate de Ministerul Sănătăţii.

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti - punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform (...) în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului «camera de termoviziune», deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale «înregistrare, avizare MS» şi a protocolului de utilizare a acestuia", au transmis, sâmbătă, reprezentanţii DSP Bacău într-un comunicat de presă.

Medicul de familie din judeţul Bacău şi-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienţii din comuna Huruieşti. Pentru o consultaţie şi o spirometrie pulmonară fiecare pacient a scos din buzunar 50 de lei.

Medicul declara că oamenii înţeleg greşit ideea că termoscanerul depistează coronavirusul, iar el îl foloseşte doar pentru a depista dacă există risc de o formă gripală.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătăţii care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu şi atunci am achiziţionat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-şi ia termoscaner şi are voie să-şi pună un tarif”, spunea medicul Răzvan Mihai Oancea pentru MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici