Medicul concediat şi reîncadrat în funcţie la Spitalul Craiova, implicat într-un nou scandal

Medicul Mugur Riza, de la Spitalul de Urgenţă din Craiova, concediat anul trecut pentru abateri disciplinare şi repus în funcţie după ce a câştigat acest drept în instanţă, este din nou în centrul unui scandal, după ce s-a certat şi bătut cu colegii în secţie. Poliţia face anchetă în acest caz.

1080 afișări
Imaginea articolului Medicul concediat şi reîncadrat în funcţie la Spitalul Craiova, implicat într-un nou scandal

Medicul concediat şi reîncadrat în funcţie la Spitalul Craiova, implicat într-un nou scandal

Scandalul dintre medicii de la secţia de Urologie a Spitalului Judeţean din Craiova a fost aplanat de poliţişti, care au deschis dosar de cercetare penală pentru loviri sau alte violenţe pe numele medicului Mugur Riza.

De asemenea, oamenii legii au decis să îl amendeze pe urolog cu suma de 1.000 de lei.

„În cursul zilei de marţi, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unei altercaţii între mai mulţi medici de la un spital din Craiova. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională unuia dintre medicii implicaţi în altercaţie, pentru proferare de injurii”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean Craiova, dr. Cristina Geormăneanu a spus că şi la nivelul unităţii medicale s-a constituit o comisie de disciplină.

„Am fost anunţaţi de şeful secţiei de Urologie cu privire la faptul că a avut loc o altercaţie în apropierea blocului operator între medicul Riza şi mai mulţi colegi. La nivelul spitalului s-a constituit o comisie de anchetă pentru a stabili cauzele acestui conflict. Vor fi chemaţi toţi medicii implicaţi în altercaţie. La nivelul comisiei de disciplină vor fi analizate şi alte sesizări formulate de medici la adresa doctorului urolog Riza în care reclamă un comportament inadecvat. Ultima sesizare a fost înregistrată luni", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Doctorul Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie pentru abateri disciplinare consemnate şi la Comisia de disciplină a unităţii medicale. Acesta a atacat în instanţă concedierea şi magistraţii i-au dat câştig de cauză la sfârşitul lunii trecute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici