Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe Ekeng, citat pentru a fi pus sub urmărire penală

Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng, a fost citată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru a fi pusă sub urmărire penală, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

1738 afișări
Imaginea articolului Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe Ekeng, citat pentru a fi pus sub urmărire penală

Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe Ekeng, citat pentru a fi pus sub urmărire penală (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Medicul Mihaela Duţă a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, joi dimineaţa. Potrivit surselor citate, aceasta a fost citată pentru a fi pusă sub urmărire penală.

Pe baza raportului, anchetatorii au tras concluzia că fotbalistul PAtrick Ekeng putea fi salvat dacă era resuscitat şi dacă primea îngrijire medicală la timp.

Mihaela Duţă, specialist în medicină de urgenţă, este cea care a condus echipa medicală de pe ambulanţa Puls cu care a fost transportat Patrick Ekeng.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit, pe 6 mai, după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren.

Reprezentanţii INML au făcut publice, pe 11 mai, rezultatele disecţiei ce a fost efectuată pe inima lui Patrick Ekeng. Medicii legişti au constatat că fobalistul prezenta mai multe "aspecte patologice", printre care cord mărit şi multiple anomalii coronariene.

"Cardiomegalie(greutate cord -570 de grame, dimensiuni: 14/11,5/7cm), determinată predominant de hipertrofia ventricului stâng şi a septului interventricular(grosime maximă 2,4 cm) ", se arată într-un document semnat de medicii de la INML.

În document se arată că inima fotbalistului prezentat şi anomalii precum " bridge-ing întins la artera coronară stângă şi la nivelul arterei coronarei drepte, dar şi hipoplazia ramului circumflex al coroanei stângi."

Totodată, specialiştii au constat şi sechele de "endocardita a valvei mitrale".

Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrik Ekeng sunt de origine genetică "predominante la sexul masculin şi la rasa neagră".

Potrivit sursei citate în 95 la sută dintre situaţii, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amănunţit, dar există situaţii rare în care aceste afecţiuni să nu fie descoperite.

Potrivit unui chirurg cardiolog, rezultatele arată că inima era de dimensiuni mai mari, prin ingroşarea pereţilor ventriculari, ceea ce înseamnă un flux sanguin scăzut, mai puţin sânge către o masă musculară crescută.

"Asta poate să sugereze o boală genetică, care poate genera aritimii cardiace grave. Vasele care irigă muşchiul cardiac aveau niste probleme din naştere, o parte din fibrele musculare treceau peste aceste vase în loc să treacă pe sub ele. În timpul efortului pot duce la apariţia unor accidente coronariene, să nu se mai irige o parte din muşchiul cardiac", au declarat surse medicale.

Raportul cu rezultatele disecţiei au fost ataşate la dosarul cu rezultatele iniţiale ale autopsiei. Cei de la INML anunţă că rezultatele la teste toxicologice vor fi gata în aproximativ două săptămâni şi a celor imunohistologice în 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici