Medicul din Gorj acuzat că a refuzat o consultaţie din cauza salarizării contestă sancţiunea primită

Medicul pneumolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu acuzat că a refuzat să consulte o pacientă, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, şi care a fost sancţionat cu reducerea salariului timp de 3 luni, contestă ân instanţă măsura.

1342 afișări
Imaginea articolului Medicul din Gorj acuzat că a refuzat o consultaţie din cauza salarizării contestă sancţiunea primită

Medicul din Gorj acuzat că a refuzat o consultaţie din cauza salarizării contestă sancţiunea primită

Medicul pneumolog sancţionat, în luna februarie, de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu reducerea salariului timp de trei luni, contestă măsura în instanţă.

Contestaţia deciziei de sancţionare formulată de medic a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Gorj, la Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale şi încă nu a primit un termen de judecată.

Acţiunea este îndreptată împotriva Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce conducerea a dispus, în luna februarie, sancţionarea cu reducerea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, pentru doctor.

Întrebată, joi, de corespondentul MEDIAFAX, cum comentează acuzaţiile care i se aduc, Elena Vlad a spus că nu poate să ofere un răspuns, pentru că se află în timpul serviciului: „Eu sunt la serviciu, sunt în timpul programului de lucru, nu pot să dau declaraţii la telefon”.

În februarie, medicul trimisese un comunicat în care arăta: „nu am greşit, nu sunt vinovată şi nu pot să trec peste asemenea linşaj impardonabil. Dacă aş fi avut ceva să-mi reproşez aş fi tăcut, dar în asemenea condiţii, pur şi simplu nu pot!”.

La rândul său, managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că deocamdată nu a primit de la instanţă nimic şi măsura de sancţionare este valabilă.

Pacienta în vârstă de 62 de ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj, pe care medicul primar pneumolog ar fi refuzat să o consulte, în luna ianuarie, în timp ce era internată pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a murit la Craiova.

Medicul pneumolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, acuzat că, în ianuarie, a scris în foaia de observaţie că refuză să consulte pacienta din cauza salarizării „necorespunzătoare” şi lipsei personalului mediu, a fost sancţionat de conducerea spitalului cu reducerea salariului timp de 3 luni. Potrivit unor surse, medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le face într-o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici