Medicul din Slatina suspendat în cazul morţii unui pacient se declară nevinovat

Medicul de la Spitalul Judeţean din Slatina care a fost suspendat, miercuri, după ce un pacient a murit la opt ore de la internare a fost audiat, vineri, de o echipă de control a Ministerului Sănătaţii, declarând că este nevinovat şi că l-a trimis pe pacient la psihiatrie întrucât era foarte agitat.

160 afișări
Imaginea articolului Medicul din Slatina suspendat în cazul morţii unui pacient se declară nevinovat

Medicul din Slatina suspendat în cazul morţii unui pacient se declară nevinovat (Imagine:Shutterstock)

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a mers, vineri, la Spitalul Judeţean din Slatina pentru a stabili dacă medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) este vinovat în cazul morţii pacientului. Din echipa de control fac parte medici specialişti de urgenţă şi un jurist care vor audia toate persoanele implicate în acest caz, atât personalul de pe ambulanţă, cât şi din spital.

"Am venit aici conform unui ordin al ministrului Sănătăţii să verificăm ce s-a întâmplat cu cazul de sâmbătă noapte. Acum suntem la faza de studiere a documentelor, o să se întocmească un raport de control, concluziile vor fi comunicate de către biroul de presă de pe lângă Ministerul Sănătăţii, după aprobarea raportului de către domnul ministru. Toată lumea va fi audiată, şi Ambulanţa şi spitalul. În maximm trei zile, după terminarea audierilor, vom avea un răspuns concret. Dacă va fi găsit vinovat, ceea ce va urma va decide ministrul", a declarat Alin Costache, reprezentant al echipei de control a Ministerului Sănătăţii.

Medicul Cornel Fulga a afirmat, la ieşirea de la audieri, că nu se simte vinovat, motivând că l-a trimis pe bărbat la secţia de psihiatrie întrucât "era foarte agitat".

"Toţi care m-au acuzat până acum, inclusiv managerul şi mass-media, nu au dreptate fiindcă eu nu mă consider vinovat de nimic. Am făcut ceea ce trebuia făcut, pacientul fiind foarte agitat. Am luat decizia de a fi trimis pentru examen de specialitate în Secţia de Psihiatrie. Repet, pentru tratament de specialitate, nu l-am internat acolo ca să scap de el, aşa cum s-a vehiculat. Aşteptăm investigaţiile medico-legale şi după aceea vom vedea care a fost de fapt vinovatul şi care este adevărata cauză a morţii. Pacientul a venit în jurul orelor 16.00, a fost examinat, până s-a făcut şi foaia şi transferul a durat în jur de 10-15 minute, după care a fost trimis cu aceeaşi salvare la Secţia de Psihiatrie pentru examenul de specialitate, nu cum se vehiculează că a stat în UPU o oră fără a i se face nimic", a mai spus medicul.

Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost suspendat, miercuri, după ce un pacient în vârstă de 65 de ani, din comuna Găneasa, a murit, duminică, la opt ore după ce a ajuns la spital.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici