Medicul Gheorghe Burnei ar putea reveni la Spitalul Marie Curie. Instanţa decide azi, definitiv, dacă poate profesa

Curtea de Apel Bucureşti decide joi dacă medicul Gheorghe Burnei poate profesa într-un spital de stat, hotărârea fiind definitivă. După ce Tribunalul Bucureşti a decis admiterea solicitării de exercitare a profesiei, doctorii de la Marie Curie s-au opus public revenirii lui Burnei.

500 afișări
Imaginea articolului Medicul Gheorghe Burnei ar putea reveni la Spitalul Marie Curie. Instanţa decide azi, definitiv, dacă poate profesa

Medicul Gheorghe Burnei ar putea reveni la Spitalul Marie Curie. Instanţa decide azi, definitiv, dacă poate profesa

Medicul Gheorghe Burnei transmite, printr-o scrisoare deschisă, că este nedumerit de reacţia doctorilor de la Marie Curie care au redactat un memorandum împotriva revenirii lui, precizând că i-a ajutat pe toţi, inclusiv prin intervenţii la minister pentru scoaterea la concurs a posturilor.

"Sunt astăzi în poziţia de a mă întreba cine-mi mai sunt prietenii. Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decât cu propria-mi familie, ajung să scrie memorandumuri împotriva întoarcerii mele la spital? Pe toţi i-am ajutat încă de la venirea în Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii Marie Curie. În perioada rezidenţiatului lor am făcut eforturi să îşi însuşească toate cunoştinţele necesare, astfel încât încă din anul III să fie la nivelul unor medici specialişti. I-am sprijinit să practice medicina în Bucureşti, având discuţii cu conducerea spitalului şi intervenind personal la Ministerul Sănătăţii pentru a îi ruga să fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat şi toţi sunt acum doctori în medicină", transmite Gheorghe Burnei printr-o scrisoare deschisă.

Burnei susţine că reacţiile la decizia instanţei de a îi permite să practice medicina într-un spital de stat l-au nedumerit, în special cele ale medicilor.

Vineri, magistraţii au decis ca Gheorghe Burnei să rămână sub control judiciar însă a fost înlăturată interdicţia exercitării profesiei în spitalele de stat. Judecătorii şi-au motivat decizia precizând că "necesitatea ocrotirii opiniei publice nu mai este actuală". Deşi decizia nu este definitivă, a stârnit reacţii negative din partea medicilor din Secţia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie". Doctorii au trimis o scrisoare în care spun că refuză în orice fel colaborarea cu medicul Gheorghe Burnei, ameninţând cu demisia sau chiar greva.

În scrisoare, medicii ortopezi pediatri spun că orice încercare de a pune în discuţie tehnicile chirurgicale "inovative" şi "premierele mondiale" sfârşea într-o avalanşă de injurii din partea medicului Gheorghe Burnei.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici