Medicul Irinel Popescu, fost preşedinte CNAS, a fost audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu

Medicul Irinel Popescu, fost şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA pentru audieri, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, prejudiciul cauzei fiind estimat la 16 milioane de euro.

1133 afișări
Imaginea articolului Medicul Irinel Popescu, fost preşedinte CNAS, a fost audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu

Medicul Irinel Popescu, fost preşedinte CNAS, audiat la DNA în dosarul privind abuzul în serviciu (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

"Sper ca expertiza să dovedească ceea ce susţinem noi. Este vorba despre expertiza achiziţiei de servicii de asistenţă tehnică din anul 2009. S-a făcut legal şi nu a fost niciun prejudiciu", a declarat medicul Irinel Popescu, la ieşirea de la sediul DNA.

Fostul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a mai precizat că printre obiectivele cele mai importante ale acestei expertize se numără "dacă s-au îndeplinit condiţiile de legalitate şi dacă s-a creat sau nu prejudiciu, dacă preţul şi plata serviciilor au fost făcute în condiţiile de eficienţă economică şi la un preţ corect".

El a mai precizat că nu a dat declaraţii în faţa procurorilor.

Irinel Popescu, preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) la data faptelor, respectiv ianuarie-decembrie 2009, Maria Constantinescu, director general adjunct , Lucian Istvan, director la Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Liliana Maria, director la Direcţia Juridic, toţi având funcţiile menţionate la data comiterii presupuselor fapte, sunt cercetaţi în acest dosar pentru abuz în serviciu.

De asemenea, Vasile Ciurchea, preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în perioada 2007-2009, Valeriu Simion, vicepreşedinte al CNAS, Leana Stoea, director general adjunct al instituţiei, Mihai Bejat, director la Direcţia Tehnologia Informaţiei din cadrul CNAS şi Ovidiu Munteanu, director la Direcţia Juridic şi Contencios din cadrul CNAS , toţi deţinând funcţiile menţionate la data comiterii presupuselor fapte, sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici