Medicul şi asistenta care au trimis o gravidă cu taxiul la Bucureşti îşi reiau lucrul în maternitatea Ploieşti

Medicul şi asistenta de la maternitatea Ploieşti care au trimis o gravidă cu taxiul la un spital din Capitală, aceasta născând pe drum un copil mort, îşi reiau activitatea în spital, fiind sancţionaţi cu tăierea a 10% din salariu pe trei luni şi cu mutarea temporară în altă secţie în cazul medicului.

222 afișări
Imaginea articolului Medicul şi asistenta care au trimis o gravidă cu taxiul la Bucureşti îşi reiau lucrul în maternitatea Ploieşti

Medicul şi asistenta care au trimis o gravidă cu taxiul la Bucureşti îşi reiau lucrul în maternitatea Ploieşti (Imagine: Shutterstock)

Managerul interimar al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti, Marius Andrei Dinu, a dispus, marţi, la propunerea Consiliului etic al spitalului şi a Comisiei de disciplină care au cercetat acest caz, sancţiunile în cazul celor două cadre medicale care în 15 octombrie au trimis cu taxiul, la un spital din Bucureşti, o femeie aflată în luna a opta de sarcină, gravida născând pe drum un copil declarat ulterior mort.

Sancţiunile primite de cele două cadre medicale constau în reducere salariului cu zece la sută pe o perioadă de trei luni, iar în cazul doctoriţei Raluca Vasiliu, care era de gardă în ziua în care femeia s-a prezentat la maternitatea din Ploieşti şi a fost trimisă cu taxiul la Bucureşti s-a dispus transferul, tot pe o perioadă de trei luni, la secţia pentru lehuze.

În urma rezultatelor anchetei interne din unitatea sanitară din Ploieşti, medicul Raluca Vasiloiu şi asistenta medicală Lucia Ramona Radu, ale căror contracte de muncă fuseseră suspendate în data de 4 noiembrie, după ce timp de trei săptămâni de la incident au continuat să profeseze în spital, îşi vor relua activitatea în cadrul maternităţii din Ploieşti.

Ministerul Sănătăţii (MS) a dat publicităţii, în urmă cu două săptămâni, concluziile unui raport de control făcut la maternitatea din Ploieşti după ce o femeie gravidă în 32 de săptămâni a fost trimisă cu un taxi de la Ploieşti la Bucureşti, pentru a naşte, iar pe drum femeia a născut un copil declarant ulterior mort. MS a anunţat că sesizează Parchetul Tribunalului Prahova în acest caz, după ce ancheta a stabilit că nou-născutul putea să trăiască dacă mama rămânea internată la Ploieşti.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, a fost dusă, în 15 octombrie, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti cu o ambulanţă, având o sarcină de 32 de săptămâni. De acolo, ea a fost trimisă cu un taxi la un spital din Bucureşti, femeia spunând că o asistentă a fost cea care i-a chemat taxiul. Pe drum, în dreptul localităţii Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici