Mehedinţi: Cozi la Taxe şi Impozite pentru certificatul fiscal necesar subvenţiei la încălzire - FOTO

Aproximativ o sută de persoane stau la coadă, luni, la Direcţia de Taxe şi Impozite din Drobeta Turnu Severin pentru obţinerea certificatului fiscal necesar dosarului pentru obţinerea subvenţiei la încălzire, oamenii reclamând proasta organizare şi faptul că sunt umiliţi de funcţionari.

458 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Cozi la Taxe şi Impozite pentru certificatul fiscal necesar subvenţiei la încălzire - FOTO

Mehedinţi: Cozi la Taxe şi Impozite pentru certificatul fiscal necesar subvenţiei la încălzire (Imagine: Oana Mitu/Mediafax Foto)

Zeci de persoane au mers încă de la primele ore ale dimineţii la sediul central al Direcţiei de Taxe şi Impozite din Drobeta Turnu Severin pentru a ridica certificatul fiscal necesar întocmirii dosarului pentru subvenţia la încălzirea pe timpul iernii, documentul atestând că au achitat taxele şi impozitele.

La sediul din bulevardul Carol, oamenii au constatat că mai întâi trebuie să compelteze un formular de cerere a certificatului şi să achite o taxă de 5 lei pentru a li se elibera documentul peste trei zile. Cei care vor să obţină actul la urgenţă, în aceeaşi zi cu depunerea cererii, trebuie să achite 15 lei.

Din cauza procedurii greoaie şi a numărului mare de solicitanţi, pe scările instituţiei s-au format cozi, iar oamenii au reclamat proasta organizare.

”Nu se poate aşa ceva, să stăm la cozi oameni bolnavi, în vârstă. E o debandadă, o aiureală, nu se poate merge în halul acesta. Stăm de la ora 10.00 şi am înaintat doi metri. De ce nu se fac mai multe centre? Lumea este bolnavă, are probleme”, s-a plâns un bărbat aflat la rând.

”Este ca pe timpul lui Ceauşescu, când stăteam la rând la carne, la pâine. Ce să facem dacă sunt comuniştii la putere!?”, a strigat un alt bărbat din mulţime.

”Stau să iau adeverinţa pentru ajutorul de lemne. Am depus actele de miercuri. Am ciroză hepatică, fac Interferon. Stau de la ora 10.00. E rău de tot! Bătaie de joc pentru oamenii bolnavi. Nu pot să mă ţin pe picioare şi stau la cozi interminabile. Şi nu ştiu dacă ne vor da o sută de lei subvenţie”, a spus plângând o femeie care depusese cererea încă de săptămâna trecută.

Viceprimarul din Drobeta Turnu Severin Romulus Vîlcu a declarat că luni au fost începute procedurile pentru ca certificatul fiscal să poată fi eliberat şi la celelalte patru casierii ale Direcţiei de Taxe şi Impozite din municipiu.

”Am demarat o procedură astfel încât oamenii să poată obţine aceste certificate de la toate casieriile din Drobeta Turnu Severin. În acest sens, pe lângă sediul din Bulevardul Carol, vor putea obţine certificatele fiscale şi de la casieriile din Piaţa Mircea, Piaţa Crihala, Târgul Veterani şi de pe strada Horia”, a spus Vîlcu.

Pe lângă certificatul fiscal, la dosarul de subvenţie trebuie ataşate şi acte doveditoare ale veniturilor, ale locuinţei, dar şi ale bunurilor deţinute de beneficiarul subvenţiei. Dosarele pentru obţinerea subvenţiei la căldură se depun la asociaţiile de proprietari sau la primării până la sfârşitul lunii octombrie pentru subvenţia pe luna noiembrie.

În Drobeta Turnu Severin, în iarna 2013-2014 aproximativ 5.000 de persoane au beneficiat de subvenţii la încălzirea prin sistemul centralizat al oraşului, iar alte 500 de persoane au primit subvenţii pentru încălzirea cu lemne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici