Meleşcanu: Demiterile anunţate de Stănişoară în cazul Ciorogârla nu reprezintă o soluţie

Fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în mod sigur demiterile anunţate, vineri, de Mihai Stănişoară, nu reprezintă o soluţie iar cei care au fost sancţionaţi erau foarte cunoscuţi în sistem, opinia generală fiind una pozitivă în privinţa lor.

92 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Demiterile anunţate de Stănişoară în cazul Ciorogârla nu reprezintă o soluţie

Meleşcanu: Demiterile anunţate de Stănişoară în cazul Ciorogârla nu reprezintă o soluţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt simple măsuri administrative care nu ştiu pe ce bază s-au luat deoarece nu ştiu elemente din cadrul anchetei", a spus Meleşcanu.

"Dar cu siguranţă nu aceasta este soluţia. Ar trebui aşteptate concluziile anchetei şi luate măsuri de fond, pentru a evita astfel de situaţii pe viitor", a apreciat fostul ministru, întrebat în legătură cu demiterile anunţate de actualul ministru al Apărării, Mihai Stănişoară, în cazul dispariţiei unor arme dintr-un depozit de la Ciorogârla.

Referindu-se la cei care au fost demişi din funcţii, fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a spus că este vorba de oameni care erau foarte cunoscuţi în sistem şi despre care opinia generală era una pozitivă.

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a anunţat, vineri, destituirea şefului Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA) Constantin Croitoru şi a şefului Direcţiei de Contrainformaţii din cadrul SMG, în urma furtului de armament de la unitatea militară din Ciorogârla.

Au mai fost destituiţi şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară de la SMFA, lt. Col.Maricel Popa, precum şi ofiţerul de contrainformaţii de la Brigadă, maiorul George Uţă. A fost eliberat din funcţie şi şeful Resurse la SMFA, generalul de Brigadă Costel Tătaru.

De asemenea, a fost eliberat din funcţie şeful Serviciului Poliţie Militară din Statul Major General, colonel Marcu Pleşanu.

Ministrul Stănişoară a anunţat că au mai fost destituiţi cei doi caporali care efectuau serviciul de pază respectiv Cristian Radu şi Nicolae Niţă, comandantul de pază, sergent Marius Tudorache, comandantul de pluton poliţie militară, plt maj. Alexandru Dinu, ofiţerul cu operaţiile din Batalionul tehnic, maior Ionel Cocoşatu, şeful de stat major la Batalion, maior Lucian Popa, comandantul de Batalion lt. col. Cătălin Berheciu.

Totodată, au fost eliberaţi din funcţie şi şeful de operaţii la Brigadă, colonelul Ştefan Dumitrescu, şeful de stat major la Brigadă, colonelul Marian Cocioartă, comandantul de Brigadă, generalul de brigadă Haralambie Oprea.

Citeşte şi:

Stănişoară l-a destituit pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră şi o puşcă mitralieră

Opt persoane, audiate în cazul dispariţiei armelor de la Ciorogârla 

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat 

Adrian Cioroianu cere demisia ministrului Apărării

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici