Membrii comitetului pentru situaţii "speciale" de urgenţă s-au reunit la Guvern, în prima şedinţă

Comitetul naţional pentru situaţii "speciale" de urgenţă, condus de ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, s-a reunit la Guvern, în prezenţa premierului Victor Ponta, pentru prezentarea şi verificarea modului de funcţionare a acestei structuri din punct de vedere administrativ şi tehnic.

1430 afișări
Imaginea articolului Membrii comitetului pentru situaţii "speciale" de urgenţă s-au reunit la Guvern, în prima şedinţă

Membrii comitetului pentru situaţii "speciale" de urgenţă s-au reunit la Guvern, în prima şedinţă (Imagine: Valeriu Tanasoff/Publimedia)

La reuniune participă aproape toţi miniştrii, dar şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că membrii comitetului au fost convocaţi la o primă şedinţă pentru a fi stabilit modul în care vor colabora în cazul unei situaţii "speciale" de urgenţă.

"În cadrul şedinţei, ministrul Oprea va face o prezentare generală a sistemului şi a modului de lucru pentru situaţiile care intră în responsabilitatea comitetului", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, cu acest prilej vor fi testate şi echipamentele tehnice, în special cele de comunicare, utilizate la centrul de comandă al comitetului.

Conform legii, comitetul naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, recent înfiinţat, este prezidat de către vicepremierul pentru securitate naţională şi se reuneşte semestrial, în şedinţe ordinare şi, ori de câte ori situaţia o impune, în şedinţe extraordinare, la convocarea preşedintelui său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici