Membrii Sed Lex cer majorări salariale de 50% şi ameninţă cu proteste

Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex ameninţă cu proteste, care pot culmina chiar cu greva generală, dacă Guvernul nu le va majora salariile cu 50 la sută de la 1 ianuarie 2009, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, liderul sindical Vasile Marica.

27 afișări
Imaginea articolului Membrii Sed Lex cer majorări salariale de 50% şi ameninţă cu proteste

Membrii Sed Lex cer majorări salariale de 50% şi ameninţă cu proteste

Programul acţiunilor de protest în vederea susţinerii unei creşteri salariale de 50 la sută începând cu 1 ianuarie 2009 va fi stabilit la Consiliul Unional al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex din 3 octombrie, la care vor participa toţi reprezentanţii sindicatelor bugetarilor (muncă şi inspecţia muncii, mediu, finanţe, vamă, primării, consilii judeţene, prefecturi, asistenţă socială), a precizat Marica.

"Odată aprobat programul acţiunilor de protest, în următoarele două luni activitatea administraţiei publice centrală şi locală, a centrelor de asistenţă socială va fi afectată, urmând să informăm opinia publică în permanenţă cu privire la programul de lucru al instituţiilor şi autorităţilor", a adăugat liderul sindical.

Marica a spus că, aşa cum salariile profesorilor s-au majorat cu peste 50 la sută, la fel şi salariile funcţionarilor publici trebuie să crească.

Alianţa Sed Lex cerea încă de la începutul lunii septembrie o creştere salarială de cel puţin 50 la sută pentru 2009, pentru menţinerea puterii de cumpărare şi creşterea în termeni reali a salariilor bugetarilor, în caz contrar ameninţând cu declanşarea grevei generale începând din noiembrie, pentru a boicota organizarea alegerilor generale.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici