Membrii tuturor birourilor electorale din ţară, convocaţi la sedii începând cu 15.30

Membrii tuturor birourilor electorale din ţară au fost convocaţi, vineri, de către Biroul Electoral Central, la sedii, începând cu ora 15.30, în vederea aplicării deciziei Curţii Constituţionale de renumărare a voturilor nule de la scrutinul prezidenţial.

12 afișări
Imaginea articolului Membrii tuturor birourilor electorale din ţară, convocaţi la sedii începând cu 15.30

Membrii tuturor birourilor electorale din ţară, convocaţi la sedii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele BEC Hermina Iancu a trimis o circulară către birourile electorale judeţene, birourile electorale de sector ale municipiului Bucureşti şi către Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

În document li se comunică preşedinţilor acestora că, în vederea aplicării hotărârii Curţii, "de reexaminare şi renumărare" a buletinelor de vot nule, BEC a decis ca aceştia să ia măsurile necesare în vederea asigurării prezenţei la sediile birourilor electorale a tuturor membrilor acestora, vineri, 11.12, începând cu ora 15.30.

Curtea Constituţională a solicitat, vineri, Biroului Electoral Central ca reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora să se facă până luni, la ora 15.00, BEC cerând însă Curţii să precizeze dacă operaţiunea trebuie făcută la Bucureşti sau la birourile electorale judeţene.

Curtea Constituţională a decis, vineri, renumărarea voturilor nule de către Biroul Electoral Central (BEC), pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

Conform procesului-verbal al BEC privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui României, numărul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenţa de voturi între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de 70.040 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici