Membrii unei familii turce, urmăriţi pentru evaziune prin magazine de tip "orice produs la 15 lei"

Zece membri ai unei familii turce sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 6 milioane de lei, ce ar fi fost produs timp de aproape doi ani prin vânzarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte în aproape 100 de magazine de tip "orice produs la 15 lei".

2243 afișări
Imaginea articolului Membrii unei familii turce, urmăriţi pentru evaziune prin magazine de tip "orice produs la 15 lei"

Membrii unei familii turce, urmăriţi pentru evaziune prin magazine de tip "orice produs la 15 lei" (Imagine:Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei şi inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă din ANAF au făcut, joi, 205 percheziţii în Capitală şi 27 de judeţe, la firme care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi la 75 de persoane, suspectate de evaziune fiscală de aproximativ şase milioane de lei.

În urma percheziţiilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 de persoane fizice pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astfel, au fost reţinuţi Hasan Ozdal, Ali Riza Ozdal, Muhammed Ozdal, Erol Ozdal, Serkan Ozdal şi Mihaela Radu, patru dintre ei urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de doi s-a dispus măsura controlului judiciar.

Ceilalţi patru inculpaţi, Sinan Ozdal, Yakup Ozdal, Turan Ozdal şi Eray Ozdal, vor fi cercetaţi tot sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2014 - octombrie 2015, inculpaţii, în calitatea de administratori de fapt sau de drept ai unor societăţi comerciale, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, atât prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate, cât şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale.

Prejudiciul total adus bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că inculpaţii erau membrii aceleiaşi familii, de origine turcă.

Aceştia operau prin mai multe firme, cele mai multe în faliment sau în lichidare, şi vindeau astfel îmbrăcăminte şi încălţăminte în aproximativ 85 de magazine de tip "orice produs la 15 lei".

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici