Mencinicopschi: Afirmaţiile nu-mi aparţin, îi dau în judecată pentru calomnie

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi susţine că afirmaţiile referitor la care a fost acuzat de către Uniunea Crescătorilor de Păsări nu-i aparţin lui, ci reprezentanţilor "Vier Pfoten" şi că va da în judecată uniunea pentru calomnie şi îngrădirea dreptului la informare.

173 afișări
Imaginea articolului Mencinicopschi: Afirmaţiile nu-mi aparţin, îi dau în judecată pentru calomnie

Mencinicopschi: Afirmaţiile nu-mi aparţin, îi dau în judecată pentru calomnie (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat, pentru MEDIAFAX, că la conferinţa din 9 februarie nu a vorbit nici despre sistemul de creştere al păsărilor, nici despre furajare, declaraţiile de acest tip aparţinând reprezentanţilor Organizaţiei pentru protecţia animalelor "Vier Pfoten".

"Nu am discutat de păsări. Chiar m-am ferit să vorbesc despre aşa ceva. Am vorbit doar despre faptul că în Uniunea Europeană există drepturi puternice ale consumatorilor. Am spus că fiecare consumator are dreptul să fie informat corect şi în acest sens am spus că sunt patru categorii de ouă, prevedere introdusă în legislaţie din 2005, de care doar unu la sută dintre români ştiu", a declarat Mencinicopschi.

El a precizat că a atras doar atenţia că este dreptul consumatorului de a alege în cunoştinţă de cauză şi în acest sens a explicat care sunt categoriile de ouă şi ce înseamnă fiecare.

"Eu nu am spus nimănui ce ou să mănânce sau să nu mănânce. Am vrut să ştie care este semnificaţia şi să-şi aleagă în cunoştinţă de cauză. Fiecare e liber să aleagă ce ou doreşte şi am şi precizat că oul este un aliment excepţional", a mai spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

El a recunoscut că în cadrul conferinţei de presă din 9 februarie s-a discutat şi despre furajare şi despre sistemul de creştere a păsărilor, dar că afirmaţiile respective nu-i aparţin.

"O să-i dau în judecată că mi-au pus în gură ce nu am zis şi pentru că mi-au îngrădit dreptul de a şti ce consum. De ce, din 2005 până acum, cele patru categorii de ou nu au fost expuse? E dreptul meu să ştiu! O să dovedesc că m-au calomniat şi au împiedicat accesul consumatorului la informare, un drept fundamental stipulat în legislaţia europeană", a mai spus Mencinicopschi.

Preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că 14 producători de ouă de consum s-au adresat deja instanţei pentru a cere daune atât organizaţiei Vier Pfoten, cât şi profesorului Gheorghe Mencinicopschi, de la fostul Institut de Cercetări Alimentare - ICA SA, pe care i-au acuzat că "lucrează pentru distrugerea producţiei autohtone de ouă de consum, probabil pentru a permite importuri de ouă din ţări care cresc găinile în acelaşi tip de cuşti ca şi producătorii autohtoni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici