Mergi în vacanţă, în funcţie de zona din care provii. Trecerea la vacanţa pe regiuni în România, o idee occidentală

  • USR PLUS propune vacanţe diferenţiate pentru elevi
  • Diferenţierea se va face în funcţie de cele patru macroregiuni
  • Propunerea se referă la vacanţa intersemestrială, din februarie
  • Ministerul Educaţiei susţine că este instituţia care hotărăşte vacanţele şcolare
  • Iniţiativa se află în dezbaterea comisiilor, la Camera Deputaţilor
  • ANAT susţine vacanţa diferenţiată a copiilor
7092 afișări
Imaginea articolului Mergi în vacanţă, în funcţie de zona din care provii. Trecerea la vacanţa pe regiuni în România, o idee occidentală

Mergi în vacanţă, în funcţie de regiune. Trecerea la vacanţa pe zone în România, o idee occidentală

Ştiu că-ţi programezi concediul în funcţie de vacanţa copilului. Dar, ce-ai zice să mergi în vacanţă în funcţie de zona în care locuieşti? Deputaţii se gândesc să diferenţieze pauza dintre semestre pe cele patru macroregiuni.

Copiii ar rămâne acasă câte o săptămână consecutiv, începând cu cei din nord-vest, la sfârşitul lui ianuarie. Are şi un motiv întemeiat această propunere.

Iniţiatorul legii, deputatul Alin Apostol, explică: „Pentru a creşte turismul în România, a creşte confortul turistului, când merge în vacanţele intersemestriale. Vacanţa intersemestială să aibă aceeaşi durată ca şi până acum, numai că ea să se acorde defalcat, pe macroregiunile României. Copiii dintr-un sfert din România, să zicem, învaţă înainte de vacanţă cu o săptămână în plus. Iar, un alt sfert din România învaţă mai mult după vacanţă, decât dinainte de vacanţă.”

Reprezentanţii din turism susţin această idee. Unul dintre avantaje este că ar intra mai mulţi bani în turism pe o perioadă mai mare. Îţi explică vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu.

„Ar fi pretabilă. Şi organizaţiile de turism, precum ANAT, susţin în principiu această iniţiativă. Vorbeam de trafic îngreunat, de ambuteiaje şi de un grad de ocupare extrem de mare, doar în săptămâna de vacanţă. Aşa ar fi mult mai bine, pentru că hotelierii ar putea să primească familii cu copii, pe parcursul unei luni de zile, ar fi şi tarifele mai moderate şi toată lumea ar fi mulţumită.”, a afirmat Traian Bădulescu, vicepreşedinte ANAT.

Ideea nu este nouă. Se practică vacanţele diferenţiate în multe state occidentale. În Bulgaria, direfenţierea se face pe anii şcolari.

ŢĂRI CARE AU VACANŢE DIFERENŢIATE PE REGIUNI

  • FRANŢA
  • ITALIA
  • ELVEŢIA
  • SUEDIA

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici