Mesaj ascuns de NASA în modelul paraşutei folosite de roverul Perseverance. Doar câţiva au reuşit să-l decodifice

  • Roverul Perseverance, cel mai avansat laborator de astrobiologie trimis vreodată pe o altă planetă, a străbătut atmosfera de pe Marte în siguranţă.
  • Utilizatorii Reddit şi Twitter s-au întrecut zile în şir în teorii despre mesajul de pe paraşuta cu ajutorul căreia roverul Perseverance a reuşit să aterizeze.
  • Pasionaţii NASA eu reuşit să decodifice mesajul după ce au atribuit cifra 1 formelor de culoare roşie şi cifra zero formelor de culoare albă.
10682 afișări
Imaginea articolului Mesaj ascuns de NASA în modelul paraşutei folosite de roverul Perseverance. Doar câţiva au reuşit să-l decodifice

Roverul Perseverance, cel mai avansat laborator de astrobiologie trimis vreodată pe o altă planetă, a străbătut atmosfera de pe Marte în siguranţă. Momentul a fost urmărit cu sufletul la gură şi, de atunci, utilizatorii Reddit şi Twitter s-au întrecut zile în şir în teorii despre mesajul de pe paraşuta cu ajutorul căreia roverul Perseverance a reuşit să aterizeze în siguranţă pe Marte.

Deşi pattern-ul roşu şi alb de pe paraşută pare unul banal, adevăraţii pasionaţi au descoperit că de fapt ascunde un mesaj, mai exact motto-ul NASA, ”Dare mighty things”, scrie The Guardian. ”Dare mighty things” înseamnă ”îndrăzneşte lucruri măreţe” şi a fost inspirat din discursul susţinut de Theodore Roosevelt.

Pasionaţii NASA eu reuşit să decodifice mesajul după ce au atribuit cifra 1 formelor de culoare roşie şi cifra zero formelor de culoare albă.

 

Fiecare cerc concentric din modelul paraşutei este de fapt un cuvânt. Dacă împarţi pe categorii de 10 caractere, folosind numerele 0 şi 1 pentru formele albe şi roşii din model, la care, mai apoi se adaugă 64, rezultă un cod ASCII, ce simbolizează una din literele alfabetului. Spre exemplu, 7 dungi albe, o dungă roşie şi apoi alte 2 dungi albe formează codul 0000000100, codul binar pentru cifra 4. Cifra rezultată este apoi adunată cu 64 şi suma rezultată, 68, reprezintă litera D în codul ASCII.

Provocarea mesajului ascuns a fost lansată chiar de cei de la NASA. Ei au mărturisit că de-a lungul anilor s-a creat acest obicei: ”suntem curioşi întotdeauna de cum gândesc cei care urmăresc munca noastră, asa că îi invităm pe toţi să descopere mesajele noastre şi să intre în joc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici