Mesaj SFÂŞIETOR al mamei poliţistului Gigină, după ce Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat: Copilul meu a murit pe o şosea plină de apă într-o baltă de sînge, după ce v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude

Carmen Gigină, mama poliţistului care a murit în timp ce se afla în coloana oficială care îl însoţea pe Gabriel Oprea, în urmă cu aproximativ doi ani, a reacţionat, pe Facebook, în urma afirmaţiilor făcute de fostul vicepremier, şi a scris că fiul ei „se afla acolo la ordin, nu era la plimbare”.

3698 afișări
Imaginea articolului Mesaj SFÂŞIETOR al mamei poliţistului Gigină, după ce Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat: Copilul meu a murit pe o şosea plină de apă într-o baltă de sînge, după ce v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude

Mesaj sfâşietor al mamei poliţistului Gigină, după ce Gabriel Oprea şi-a susţinut nevinovăţia: Copilul meu a murit pe o şosea plină de apă într-o baltă de sînge, după ce v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude

Declaraţia acesteia vine în contextul în care Gabriel Oprea a declarat, vineri seara, la ieşirea din DNA, că este nevinovat pentru accidentul în urma căruia Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa.

„Sînt nevinovat, repetă domnul Gabriel Oprea pentru a nu ştiu cîta oară în decursul celor doi ani de cînd copilul meu nu mai călca pămîntul. Nevinovat, domnule Oprea, este copilul meu care a murit pe o şosea plină de apă într-o baltă de sînge, după 12 ore de program; după ce timp de ore v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude pentru ca dumneavoastră să ajungeţi în siguranţă acasă. Este ca şi cum aţi fi urcat un orb pe motor şi i-aţi fi cerut să vă deschidă drumul. Casca nu era funcţională, era în ora 12 de program, solicitarea verbală a lui de a se retrage din dispozitiv nu a fost acceptată, iar de "coloană oficială" nu poate fi vorba. Aşa este: gropile nu au fost semnalizate...dar copilul meu se află acolo la ORDIN, nu era plecat la plimbare!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de socializare.

Fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a venit, vineri seară la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. Oprea a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a spus adevărul în faţa anchetatorilor şi că se consideră nevinovat.

„Am dat declaraţii în legătură cu accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină. Am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate”, a spus Oprea.

„Dosarul încă se află în faza de urmărire penală. (...) Este un dosar complex. Domnul Gabriel Oprea are o calitate specială. La doi ani de zile suntem în faţa unui act procedural pe care l-am dorit, pe care l-am scontat, despre care putem spune că e o reuşită în dosar”, a spus avocatul familie Gigină, Daniel Ionaşcu, vineri seara.

Conform DNA, la momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel.

„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni", susţin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, numărul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale", explică DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici