Mesajul primarului Clotilde Armand după ce a fost ridicat un Ferrari parcat neregulamentar

"Dacă ai Ferrari nu înseamnă că poţi parcă neregulamentar în Sectorul 1", transmite Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.

38127 afișări
Imaginea articolului Mesajul primarului Clotilde Armand după ce a fost ridicat un Ferrari parcat neregulamentar

Sursa Foto - Facebook, Clotilde Armand

Oricât de frumos şi scump este un autoturism, acesta nu trebuie să devină un exponat care să blocheze circulaţia pietonilor şi altor şoferi de autoturisme în Bucureşti. 

Poliţiştii locali au ridicat luni un autoturism de lux parcat ostentativ şi neregulamentar în zona Bulevardului Mihalache.

"Şoferul autoturismului marca Ferrari a ales să parcheze pe trecerea de pietoni. Ghinion! Continuăm acţiunea de ridicare a maşinilor parcate pe trecerile de pietoni şi parcate neregulamentar în Sectorul 1", a transmis edilul. 

Automobilele parcate fie pe carosabil, în locuri nepermise, pe trecerea de pietoni, fie pe spaţiile verzi ori pe trotuare pot fi ridicate de autorităţi conform art. 72 din OUG nr. 195/2022 privind circulaţia pe drumurile publice.

Amenda minimă pentru cei care parchează neregulamentar este între 290 şi 435 de lei, plus două puncte de penalizare.

Amenda maximă pentru parcarea neregulamentară pe drumurile publice în condiţii de vizibilitate redusă este între 1300 şi 2900 lei, şi se mai sancţionează cu 9-20 puncte de penalizare. 

Pentru recuperarea autoturismului ridicat, şoferii trebuie să plătească 425 lei în primele 24 de ore. 

Ce face această ştire deosebită este că primăria Sectorului 1 transmite că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, şi indiferent de preţul autoturismului, legile se aplică pentru toţi şoferii care parchează neregulamentar.

Ferrari este o companie producătoare de maşini sport cu sediul în Maranello, fondată în 1929 de Enzo Ferrari, şi este binecunoscută că distribuie cele mai scumpe autoturisme din lume.  Pe site-urile din România care vând autoturisme, preţurile unui Ferrari variază de la aproximativ 80.000 la 300.000 euro. 

Clotilde Armand, activist şi manager de origine franceză, de când a devenit primarul Sectorului 1 în 2020,  este membru al partidului Uniunea Salvaţi România şu susţine că duce o politică reformistă, pro-europeană şi progresistă în privinţa salubrizării, modernizării infrastructurii şi combaterii corupţiei şi birocraţiei din instituţiile publice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici