Meta a lansat în forţă Threads, soluţia anti-Twitter. De ce aplicaţia nu este disponibilă în Europa

Noul duel mondial se duce între Mark Zuckerberg şi Elon Musk, cel care a cumpărat reţeaua de socializare Twitter în octombrie 2022.

656 afișări
Imaginea articolului Meta a lansat în forţă Threads, soluţia anti-Twitter. De ce aplicaţia nu este disponibilă în Europa

Meta a lansat în forţă Threads, soluţia anti-Twitter. De ce aplicaţia nu este disponibilă în Europa

Zece milioane de conturi în şapte ore. Threads, noua reţea socială Meta lansată peste noapte pentru a concura cu Twitter, a început cu un boom al înscrierilor pe platformă.

Deocamdată, Threads este disponibilă doar în Statele Unite ale Americii (în Europa, reţeaua de socializare trebuie să afle dacă respectă GDPR, legea privind utilizarea datelor cu caracter personal).

Threads este un rival major la reţea cumpărată anul trecut de Elon Musk, Twitter, pentru 44 de milioane. În ultimul an, Twitter a devenit un obiect misterios. Noul proprietar încearcă prin toate mijloacele să găsească o modalitate de a face aplicaţia profitabilă. Dar, alegerile lui Musk au devenit din ce în ce mai nepopulare.

Probleme cu GDPR-ul în Europa

Threads este foarte asemănător cu Twitter. Pe App Store-urile este prezentată ca o aplicaţie care oferă posibilitatea de a „împărtăşi punctul tău de vedere” prin postări bazate pe text sau prin imagini cunoscute sub denumirea de „threads”. Multe dintre funcţiile aplicaţiei sunt strâns integrate cu Instagram.

În rezumat, Threads este anti-Twitter. Toată lumea crede aşa. Există convingerea că această decizie va exacerba tensiunile dintre Musk şi Zuckerberg. Cei doi nu se iubesc. De ceva vreme se tachinează de la distanţă.

Threds nu este, încă, disponibilă în Europa. Din Irlanda, unde îşi are sediul Meta, s-a emis declaraţia că aplicaţia nu poate fi publică imediat din cauza regulilor care trebuie respectate în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici