Meteorologii anunţă vreme caniculară pentru ziua de luni. Marţi, temperaturile scad

Temperaturile vor atinge, în cursul zilei de luni, valori caniculare, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Lunca Dunării, Oltenia şi Muntenia. Meteorologii anunţă că marţi, temperaturile o să scadă, ca apoi să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

1177 afișări
Imaginea articolului Meteorologii anunţă vreme caniculară pentru ziua de luni. Marţi, temperaturile scad

Meteorologul de serviciu al ANM a precizat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei de luni temperaturile vor atinge sau chiar vor depăşi pragul canicular în anumite zone ale ţării.

„Luni se încălzeşte, o să avem o vreme călduroasă, caniculară în Câmpia Română - nu peste tot, ci doar local. Temperaturile maxime vor fi în general între 26 şi 36 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării”, spune reprezentantul ANM.

Potrivit aceleiaşi surse, în prima zi a săptămânii, temperaturile vor atinge luni 35 sau chiar 36 grade în Oltenia şi în Muntenia. În restul teritoriului, maximele vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade Celsius.

„Tot în sud, va fi prezent şi un disconfort termic mai ridicat, dar în acelaşi timp se vor înmulţi şi ploile. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt, posibil chiar şi cu aspect de vijelie, ziua, în mare parte din Transilvania, Moldova, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea local în sud, în sud-est şi izolat în rest”, mai precizează meteorologul de serviciu.

Reprezentantul ANM informează că ziua de marţi va fi caracterizată de o scădere a temperaturilor, urmând ca, de miercuri, valorile termice să crească din nou, începând să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

Marţi va ploua local în sud şi sud-estul teritoriului, urmând ca începând cu ziua de miercuri, acestea să se împuţineze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici