Metodă de supravieţuire în criză a cafenelelor din Iaşi: livrează cafea pentru medici

Mai multe cafenele din Iaşi primesc comenzi online şi livrează cafea, în fiecare zi, în perioada stării de urgenţă pentru medici. Dincolo de metoda găsită pentru a trece peste perioada de criză, proprietarii cafenelelor spun că fac un bine comunităţii, iar asta înseamnă şi împlinire.

1134 afișări
Imaginea articolului Metodă de supravieţuire în criză a cafenelelor din Iaşi: livrează cafea pentru medici

Metodă de supravieţuire în criză a cafenelelor din Iaşi: livrează cafea pentru medici

Opt cafenele din Iaşi, alături de un ONG au lansat luni proiectul „Cafea pentru medici”, o metodă prin care vor să le mulţumească cadrelor medicale din capitala Moldovei pentru eforturile depuse în aceste zile, în criza de coronavirus.

Campania este şi o metodă prin care cafenelele pot depăşi această perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Astfel, oricine poate cumpăra online una sau mai multe cafele de la oricare dintre cafenelele implicate în proiect, iar voluntarii le livrează în fiecare zi la câte un spital din Iaşi.

„Traseul este foarte simplu, alegi coffee shop-ul de unde doreşti să achiziţionezi cafeaua, avem două tipuri de cafea Capuccino şi Long Black, ducem în fiecare zi un număr egal din aceste două tipuri de cafea. Costă 7 lei la toate coffee shopurile. Intri, plăteşti online sau pe Revolut şi de aici încolo preluăm noi. În fiecare zi, în funcţie de numărul de cafele strânse ducem la câte un spital", a explicat Amalia Damoc, reprezentantul ONG-ului care a iniţiat această campanie.

Carmen Manea deţine o cafenea în centrul Iaşului iar ea a fost cea care s-a oferit să facă 40 de cafele pentru prima livrare către cadrele medicale din tura de noapte de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

„M-am alăturat pentru că mi s-a părut o idee excepţională. (...) Este o perioadă dificilă, într-adevăr, dar e o perioadă din care cred eu că putem să învăţăm ceva şi cred că putem să facem într-un asemenea fel în timpul ăsta ca să ne reinventăm şi să regândim puţin modelul de business. Cred că asta e cel mai important”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Manea.

Cafelele au fost împachetate cu grijă şi livrate cât încă erau calde şi duse medicilor.

„A fost un pic emoţionant. Carmen s-a emoţionat când a auzit-o pe doamna doctor spunând că chiar aveau nevoie”, a spus imediat după livrare Amalia Damoc.

Luni dimineaţă, în alte cafenele din Iaşi care au fost şi ele nevoite să îşi reducă activitatea în aceste zile, s-au preparat alte câteva zeci de cafele pentru cei de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Silviu Coman a desenat câte o inimioară pe fiecare dintre paharele de cafea pe care le-a trimis către spital.

„Este un sentiment de împlinire şi în acelaşi timp... de a fi util. În zilele astea foarte multă lume se simte un pic lăsată la o parte, pentru că stă acasă, nu mai face nimic din ceea ce făcea în trecut şi acum eu pot să fac asta şi nu numai că pot să fac asta, dar pot să o fac într-un scop nobil”, a explicat Silviu Coman.

Cafeneaua pe care acesta o deţine împreună cu soţia lui nu s-a închis. Ei servesc cafea doar la geam şi le cer clienţilor să nu stea în faţa cafenelei cât îşi savurează băutura.

Şi pentru ei, proiectul „Cafea pentru Medici” este o gură de aer în aceste zile.

„Ne ajută, ne ajută foarte mult pentru că lumea ne ştie, dar nu ne uită zilele astea şi e fain că putem să simţim şi solidaritatea clienţilor noştri şi a prietenilor noştri, nu numai pentru medici, cât şi pentru noi, pentru că în momentul în care am văzut primul bon cu <cafea pentru medici> chiar a fost emoţionant", a declarat Silviu.

Cafelele vor fi livrate în funcţie de numărul de comenzi până la finalul stării de urgenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici