Metoda „loverboy" face noi victime. Două minore din Iaşi au fost obligate de proxeneţi să se prostitueze

  • Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Iaşi, fiind acuzaţi că au recrutat minore prin metoda "loverboy" şi le-au obligat să se prostitueze.
  • Cei doi ar fi strâns venituri substanţiale din proxenetism.
730 afișări
Imaginea articolului Metoda „loverboy" face noi victime. Două minore din Iaşi au fost obligate de proxeneţi să se prostitueze

Conform DIICOT, o grupare infracţională condusă de către o femeie a recrutat şi exploatat sexual mai multe minore aflate într-o situaţie material precară şi lipsite de suport familial.

Recrutarea victimelor s-a realizat prin metoda „loverboy”, acestea fiind exploatate intens, pe parcursul mai multor luni, şi transferate în diverse locaţii închiriate în regim hotelier, membrii grupării obţinând astfel venituri substanţiale de pe urma lor.

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii au făcut, marţi, trei percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, în urma cărora au fost ridicate diferite sume de bani, telefoane mobile şi bijuterii.

Miercuri, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit IGPR, au fost reţinuţi un bărbat şi o femeie, bănuiţi că au exploatat sexual două fete de 15 şi 17 ani. Le-ar fi cazat şi le-ar fi organizat activitatea de prostituţie, prin închirierea de apartamente în zona centrală a municipiului Iaşi şi racolarea de clienţi, prin publicarea de anunţuri pe diferite site-uri de profil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici