"Am luat amendă pentru că am mers la McDrive". 5000 de lei pentru un burger. Motivaţia poliţistului

  • Userul Jinxtor de pe Reddit România postează despre amenda primită pentru că a mers cu maşina la McDrive.
  • Amenda este de 5000 de lei sau 2500 de lei în 15 zile.
  • Bărbatul spune că va depune contestaţie.
32013 afișări
Imaginea articolului "Am luat amendă pentru că am mers la McDrive". 5000 de lei pentru un burger. Motivaţia poliţistului

"Mi-am luat amendă pentru că am mers la McDrive". 5000 de lei pentru un burger. Motivaţia poliţistului

Ce se întâmplă dacă pleci de acasă cu maşina spre McDrive sa-ţi iei un burger? Rişti o amendă de 5000 de lei. Cel puţin asta susţine userul Jinxtor de pe site-ul Reddit România. El povesteşte că a plecat de acasă spre McDrive-ul din apropiere pentru că terminase tura de noapte la muncă şi nu mai avea mâncare acasă. Poliţistul susţine că mersul la McDrive nu e o necesitate. Mulţi utilizatori ai aceluiaşi site îl îndeamnă pe bărbat să conteste amenda.

Postarea de pe site-ul Reddit:

Context: Sambata seara am fost la lucru schimbul 3. Duminica dimineata ioc mancare acasa. Am zis sa imi completez declaratia, sa iau masina si sa merg 2km pana la McDrive. Safe and quick. Nu contact cu lumea, plata cu cardu. Dezinfectant in masina. Am crezut ca fac un lucru ok. Ma protejez si pe mine. Protejez si pe restul.

Eh, la intoarcere m-a oprit politia. Mi-au zis ca McDonalds sigur nu reprezinta o necesitate. Le-am explicat ca pt mine a reprezentat o necesitate (plus ca mancarea gatita de mine e mai periculoasa decat Covid-19) si ca mi-am luat toate masurile inainte sa plec.

Nu am reusit sa ma fac inteles, asa ca m-am ales cu 5000 lei amenda (2500 in 15 zile). In retrospectiva, nu imi dau seama cat de mult am gresit sau daca am gresit. Nustiu daca a fost abuz sau nu, dar asta e situatia. Sunt doar suparat ca stiu ca sunt deplasari mai grave care se intampla (pietoni par example) care nu sunt sanctionate deloc. O sa-mi treaca...but fuuuuckk 5000 lei :(

Watch out!

Edit: Multumesc de comentarii. Majoritatea spun ca a fost vorba de un abuz -> plata 50% amenda + contestatie.

Pe moment nu mi-am dat seama ca e un abuz si din comentarii imi dau seama ca legea lasa mult loc de interpretari si probabil nu toti politistii stiu cum sa o aplice corect.

De ce 5000 lei amenda? Nustiu, poate pentru ca gluma cu mancarea vs covid19 nu a fost gustata + nu am putut sa fiu deacord cu afirmatiile lui si i-am spus ca nu ii dau dreptate + a crezut ca imi permit? (am mare grija de masina mea si am mai tot lucrat una alta la ea) + pentru ca a putut. Cred ca daca ii dadeam dreptate mai repede (dar eu tot ii explicam de ce mcdrive si de ce cred ca e ok), scapam de amenda.

 

Sursa: Reddit România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici