Migranţii, luaţi la ochi de Sunak: Dacă veniţi ilegal în Marea Britanie, nu veţi putea rămâne aici

Oricine va sosi ilegal în Marea Britanie nu va putea rămâne, a declarat premierul Rishi Sunak într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters.

2112 afișări
Imaginea articolului Migranţii, luaţi la ochi de Sunak: Dacă veniţi ilegal în Marea Britanie, nu veţi putea rămâne aici

Migranţii, luaţi la ochi de Sunak: Dacă veniţi ilegal în Marea Britanie, nu veţi putea rămâne aici

Sub presiunea propriilor parlamentari pentru a găsi o soluţie la fluxul de migranţi care sosesc în Marea Britanie peste Canalul Mânecii, Sunak a făcut din oprirea ambarcaţiunilor cu migranţi una dintre cele cinci priorităţi cheie ale sale.

„Nu faceţi nicio greşeală, dacă veniţi aici ilegal, nu veţi putea rămâne”, a declarat Sunak pentru ziarul Mail on Sunday.

O nouă lege care să abordeze problema migranţilor urmează să fie prezentată marţi, a relatat ziarul, după ce anul trecut peste 45.000 de persoane au ajuns în Marea britanie traversând Canalul Mânecii.

Anul trecut, fostul premier Boris Johnson a convenit asupra unui acord pentru a trimite în Rwanda zeci de mii de migranţi, la peste 6.400 de kilometri distanţă.

Acordul s-a confruntat cu o bătălie juridică după ce primul zbor planificat a fost blocat de o ordonanţă de ultim moment acordată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În decembrie, Înalta Curte de la Londra a declarat că această politică este legală, însă opozanţii încearcă să facă apel la acest verdict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici