Migrenă sau tumoare cerebrală?

  • 50–75% dintre adulţi au raportat că au avut cel puţin o durere de cap pe an
  • Durerea de cap cauzată de o tumoră cerebrală poate fi extrem de intensă
  • O tumoră cerebrală apare atunci când ADN-ul unei celule sănătoase se modifică
64 afișări
Imaginea articolului Migrenă sau tumoare cerebrală?

Migrenă sau tumoare cerebrală?

Potrivit statisticilor, migrena este a treia cea mai frecventă afecţiune din lume. Durerile de cap sunt probleme de sănătate frecvente cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Ele pot apărea din varii motive precum infecţii, răceli, stres sau oboseală. La nivel modial, una din 5 femei şi unul din 15 bărbaţi suferă de migrenă.

Ramona Stănescu are 40 de ani şi este din Bucureşti. Ea spune că de 30 de ani se confruntă zilnic cu dureri de cap. De-a lungul anilor a apelat la diverşi medici din ţară, dar şi de peste hotare, pentru a scăpa de dureri. Cu toate astea, problema ei nu se ameliorează.

„Mirosul deranjează, lumina deranjează, vărsături o zi întreagă. La medicamente nu reacţionează orice aş lua. Singurul lucru care mai ajută este tratamentul. Tratament care se face de cele mai multe ori cu antidepresive. Dacă am o zi, o dată pe lună, în care nu am dureri de cap, aş vrea să fac totul în ziua aia”, povesteşte Ramona.

Medicii spun că migrenele şi tumorile cerebrale pot fi uşor confundate între ele. Dar când ar trebui ca această problemă să devină motiv de îngrijorare? Neurologul Dan Mitrea îţi recomandă un RMN dacă te confrunţi cu dureri de cap care persistă mai mult de două săptămâni.

„Cum putem face deosebirea? Clinic! Durerile, de obicei, în cazul tumorilor cerebrale sunt matinale. Sunt însoţite şi de alte fenomene neurologice sau vegetative cum ar fi greaţă sau vărsătură, o paralizie a unei părţi a corpului, o tulburare de limbaj. Există câţiva factori favorizanţi. Primul este expunerea la radiaţii ionizante, adică expunerea la raze X sau raze Gamma”, explică medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici