Mii de candidaţi susţin sâmbătă probele fizice pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie

Sâmbătă se derulează prima probă eliminatorie a concursului de admitere în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Este vorba de proba fizică la care participă peste 3200 de candidaţi, informează Ministerul Afacerilor Interne.

4684 afișări
Imaginea articolului Mii de candidaţi susţin sâmbătă probele fizice pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie

Mii de candidaţi susţin sâmbătă probele fizice pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie

Peste 3200 de candidaţi s-au înscris în acest an la concursul organizat în cadrul Academiei de Poliţie pentru una dintre specializările Poliţie, Poliţie de Frontieră. Jandarmerie şi Pompieri. Au fost scoase la concurs 630 de locuri iar sâmbătă are loc prima probă eliminatorie din cadrul acestuia şi anume cea privind evaluarea fizică.

"Astăzi, 4 august a.c., a început proba eliminatorie, şi anume evaluarea performanţei fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic – aplicativ. Primele testate la probele sportive sunt fetele, anul acesta ele reprezentând peste 40% din totalul candidaţilor înscrişi. Prin introducerea traseului aplicativ la Academia de Poliţie „A.I. Cuza”, se verifică viteza, forţa, echilibrul şi rezistenţa candidaţilor, aceştia trebuind să parcurgă 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute şi 25 de secunde, pentru a fi declaraţi admişi", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Probele fizice se vor derula în intervalul 4-13 august şi vor fi urmate de proba teoretică.

"Candidaţii rămaşi în concurs vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor, stabilită în conformitate cu Regulamentul de admitere, începând cu 16 august. Aceasta constă într-un test grilă la istorie, limba română şi o limbă străină pentru specializările Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie şi Drept, iar pentru admiterea la Facultatea de Pompieri, un test grilă la matematică şi fizică", informează MAI.

În anul 2018, în cadrul sesiunii de admitere la Academia de Poliţie au fost scoase la concurs 855 de locuri, inclusiv pentru forma de învăţământ la distanţă – specializarea Drept şi Arhivistică, unde nu se susţin probe sportive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici