Mii de maşini verificate de Poliţie, după ce depozitul de arme din Ciorogârla a fost spart

Poliţiştii organizează, începând de miercuri seară, filtre rutiere în toată ţara, fiind vizate în primul rând Capitala, judeţul Ilfov şi Autostrada Bucureşti-Piteşti, după ce depozitul de arme din comuna ilfoveană Ciorogârla a fost spart, în timp ce MAp continuă inventarierea bunurilor din depozit.

102 afișări
Imaginea articolului Mii de maşini verificate de Poliţie, după ce depozitul de arme din Ciorogârla a fost spart

Mii de maşini verificate de Poliţie, după ce depozitul de arme din Ciorogârla a fost spart (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvât al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, la ieşirile şi intrările din Bucureşti, cât şi în zonele de "interes oprativ" au fost organizate 30 de filtre începând de miercuri. La acestea participă poliţişti de la Brigada de Poliţei Rutieră, de la Ordine Publică, de la Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului Poliţiei de Intervenţei Rapidă.

Ciocan a precizat că poliţiştii sunt în situaţie de gradul întâi, primul grad de alertă.

Primele verificări au fost făcute în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti, după care filtrele au fost extinse în toată ţara, mii de maşini fiind oprite şi verificate de poliţişti.

Poliţiştii argeşeni şi poliţiştii de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti au instituit filtre rutiere la toate intrările şi ieşirile în şi din municipiul Piteşti şi pe autostradă, precum şi pe drumurile naţionale spre Râmnicu Vâlcea, Slatina, Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, inspector Robert Radu, şoferii care au tranzitat judeţul Argeş în ultimele douăsprezece ore au fost opriţi în trafic, iar autovehiculele au fost controlate amănunţit.

"Este vorba despre mii de autoturisme controlate pe DN 65 Piteşti-Slatina, DN 7 Piteşti-Bucureşti şi Piteşti Râmnicu Vâlcea, Autostradă Bucureşti-Piteşti, DN 7 C Piteşti-Curtea de Argeş şi DN 73 Piteşti- Camulung Muscel, dar şi pe drumurile judeţene, în toate comunele şi în interiorul oraşelor. Filtrele rutiere instituite miercuri seară se menţin şi astăzi (joi-n.r.), iar poliţiştii de la Circulaţie, dar şi alte cadre ale Poliţiei, continuă şi în acest moment controalele", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş.

Filtrele Poliţiei au fost instituite după ce depozitul de arme din comuna ilfoveană Ciorogârla a fost spart.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apăririi, (MAp), Costi Spânu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ancheta în cazul depozitului de arme din comuna Ciorogârla al cărui sigiliu a fost găsit rupt este în desfăşurare, din comisia de anchetă făcând parte reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi procurori militari.

Spânu nu a putut preciza dacă s-a constatat că lipsesc arme, spunând doar că ancheta şi inclusiv inventarul bunurilor din depozitul respectiv implică mai multe etape.

Inventarierea bunurilor de la depozitul din comuna ilfoveană Ciorogârla, unde se aflau şi arme de infanterie, a început miercuri seară, după ce, miercuri, sigiliul incintei a fost găsit rupt.

Măsuri de siguranţă sporite în gările şi trenurile din ţară

Poliţiştii au luat măsuri sporite de siguranţă în gările şi trenurile din ţară, persoanele suspecte fiind legitimate.

Potrivit unor surse din Poliţie, numărul patrulelor din gări şi din trenuri a fost dublat, persoanele suspecte fiind identificate, iar bagajele acestora verificate.

Circa 2.000 de maşini, verificate de poliţişti în Prahova şi Teleorman

Peste o mie de maşini care au tranzitat judeţul Prahova au fost controlate de poliţişti, în timp ce în judeţul Teleorman au fost oprite în trafic şi verificate circa opt sute de autovehicule.

Potrivit unor surse din Poliţia Judeţeană Prahova se desfăşoară controale pe DN 1 Bucureşti-Ploieşti-Braşov, DN 1 A Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov, DN 1 B Ploieşti-Mizil, DN 72 Ploieşti-Târgovişte şi pe toate drumurile judeţene, precum şi pe centura municipiului Ploieşti şi la toate intrările şi ieşirile din localităţile prahovene.

Controlul poliţiştilor prahoveni continuă, joi, pe toate arterele importante ale judeţului.

În judeţul Teleorman, până joi după-amiază au fost oprite şi verificate în trafic circa opt sute de autovehicule, potrivit unor surse din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.

În judeţ sunt organizate 32 de filtre, fiind controlate peste 800 de autovehicule până în acest moment.

La filtrele de control de pe arterele principale de circulaţie din oraşe şi drumurile din judeţ participă cadre ale Poliţiei de ordine publică, de la posturile comunale, Poliţia Rutieră, Serviciul de investigaţii criminale, biroul de arme şi muniţie din cadrul Inpectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi structuri de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Teleorman.

Şi în judeţul Braşov sunt instituite trei filtre rutiere. Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, în această acţiune sunt implicaţi 27 de poliţişti care au sarcina de a verifica autoturismele suspecte.

"Sunt organizate trei filtre în judeţul Braşov pe drumurile judeţene. Acestea nu sunt filtre totale, adică nu vor fi oprite absolut toate maşinile din trafic, ci doar acelea care pot avea vreo legătură cu furtul de arme, în funcţie de informaţiile pe care le avem", a declarat Naghi.

Citeşte şi:

Procurorii au început urmărirea penală în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

Aproximativ 50 de arme au dispărut din depozitul de la Ciorogârla - surse (Video)

Paza depozitului de la Ciorogârla, asigurată de militari din UM respectivă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici