Mii de oferte de angajare şi practică la un târg organizat de Universitatea Politehnica Timişoara

Un număr de 69 de companii din vestul ţării au mii de oferte de angajare şi practică pentru studenţi şi absolvenţi în cadrul unui târg de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Timişoara. De miercuri până joi, mii de elevi şi studenţi sunt aşteptaţi să participe.

333 afișări
Imaginea articolului Mii de oferte de angajare şi practică la un târg organizat de Universitatea Politehnica Timişoara

Mii de oferte de angajare şi practică la un târg organizat de Universitatea Politehnica Timişoara (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

“Zilele Carierei” este cel mai mare târg universitar de locuri de muncă din România, iar în această primăvară a ajuns la ediţia a zecea.

La evenimentul organizat de Universitatea Politehnica din Timişoara, în perioada 29 – 30 martie, sunt aşteptaţi să participe mii de elevi, studenţi şi absolvenţi din vestul ţării.

Samuel Florin Bacoş are 20 de ani şi este înscris în anul doi la Facultatea de Construcţii, la Universitatea Politehnica din Timişoara. Deşi practica este obligatorie doar din anul trei, Samuel a venit la “Zilele Carierei” în speranţa că una dintre cele 69 de companii prezente la târg oferă şi astfel de stagii. El povesteşte că vrea să înveţe şi practic pe perioada verii, pentru că doar aşa va avea mai multe şanse să se angajeze în domeniu.

“Mă uit în special după stagii de practică pe timpul verii, iar acum, faţă de data trecută, au venit mult mai multe companii din domeniul construcţiilor. Data trecută au fost doar două, dintre care doar una accepta studenţi în practică. Acum sunt mult mai multe firme. Sper că voi avea mai multe şanse să mă angajez, dacă fac astfel de stagii. E foarte utilă practică, pentru că fără ea mergi în domeniu şi nu şti absolut nimic, toate firmele cer ceva experienţă. Cred că această practică este un necesar, eu vreau să mă axez pe construcţii, dar pe drumuri şi poduri”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Samuel Florin Bacoş.

De altfel, Florin Bodin, directorul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara, spune că la ediţia din acest an a evenimentului “Zilele Carierei”, 12 companii caută în special studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Construcţii.

“Sunt 69 de companii prezente, care au venit cu oferte de practică, internship şi angajare pentru toate cele zece facultăţi din cadrul universităţii. Mă bucur că am reuşit pentru facultăţi mai puţin cotate pe piaţa forţei de muncă, respectiv pentru Facultatea de Construcţii, să aducem 12 standuri care caută special studenţi şi absolvenţi de construcţii, plus alte 12 care caută şi absolvenţi de construcţii, este un lucru extraordinar. Există un stand al Universităţii Politehnica şi standurile companiilor. Nu cred că este nimic mai palpabil ca elev să vii să vezi ce caută piaţa muncii, să vezi ce absolvent trebuie să fii şi apoi să ceri informaţii despre facultatea pe care o vei urma”, a precizat Florin Bodin.

În total, potrivit reprezentanţilor Universităţii Politehnica din Timişoara, în cadrul târgului companiile vin cu mii de oferte de practică, internship şi angajare, “Zilele Carierei” fiind organizat cu scopul "facilităţii inserţiei rapide" a studenţilor şi absolvenţilor săi pe piaţa muncii.

Prorectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Dan Daniel, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că dacă în toamnă aproximativ 80% dintre absolvenţii instituţiei reuşeau să se angajeze în primele şase luni de la finalizarea studiilor, în această primăvară angajabilitatea a ajuns la 90%.

“Acest eveniment este foarte util, iar rezultatele vorbesc de la sine. Faptul că 90% dintre absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă la şase luni de la absolvire este un factor foarte important pentru noi. Vorbim de o creştere cu 10% faţă de ediţia anterioară a târgului şi ne spune că ceea ce ne-am străduit să facem este cu succes. Fără îndoială că domeniul IT înregistrează cea mai mare angajabilitate, în momentul de faţă, dar eu aş atrage atenţia că în viitorul apropiat sau mediu este o problemă la nivel naţional găsirea de specialişti în domeniul ingineriei, pentru că nu este încurajată în mod real orientarea oamenilor înspre domeniile care produc produse care ulterior se comercializează”, a explicat Dan Daniel.

Aproximativ 13.000 de studenţi sunt înscrişi la Universitatea Politehnica din Timişoara, iar 1.500 termină studiile în fiecare an, dintre care 150 în domeniul IT şi 100 în inginerie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici