Mii de pensionari din Dolj se împrumută anual la CARP pentru achitarea datoriilor

În două zile, peste 40 de pensionari doljeni au mers la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) pentru a cere un împrumut să îşi plătească datoriile către stat. Anual, mii de doljeni cer credite între 1.200 şi 6.000 de lei.

992 afișări
Imaginea articolului Mii de pensionari din Dolj se împrumută anual la CARP pentru achitarea datoriilor

Mii de pensionari din Dolj se împrumută anual la CARP pentru achitarea datoriilor

Casa de Ajutor Reciproc Pensionari (CARP) Craiova şi-a început activitatea, în 2020, pe 8 ianuarie, iar în primele două zile, au fost acordate 40 de împrumuturi.

Pensionarii iau bani cu o dobândă de 11,8 la sută pe an pentru a-şi achita impozitele, facturile, dar şi pentru a face investiţii în agricultură.

„Noi suntem pensionari, tataie. Cu asta trăim. Vreau să iau bani să plătesc facturile, gazele, pentru casă, pentru tot. Ne ajută foarte mult”, a declarat Florea Lungu, pensionar.

„De exemplu, acum am scos 60 de milioane (6.000 lei – n.r.). Am avut restanţă la întreţinere, plătesc impozitul, impozitul la pământ la locul de veci...”, a spus o altă pensionară

O altă pensionară a venit mai întâi să vadă câţi bani poate primi. Nevoi sunt destule.

„Să vedem cât mi-o da. Îmi trebuie să iau seminţe pentru răsadul de ardei, roşii, bălegar. “, a povestit o altă pensionară care doreşte să se împrumute la CARP Craiova.

Reprezentanţii CARP Craiova se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească în următoarea perioadă.

„Acum, la început de an sunt nişte sume mai mici. Sunt nişte sume ca să treacă de perioada de iarnă, nu sunt sume mari, sumele mari sunt mai târziu, acum se mai acoperă unele găuri… pentru impozit. Cea mai mică sumă împrumutată este de 1.200 de lei, dar sunt şi de 5.000 – 6.000 de lei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florea Marcu, director CARP Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Craiova, instituţia are în evidenţă aproximativ 20.000 de pensionari.

În 2019, 4.300 de împrumuturi au fost acordate de CARP Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici