Mii de turişti sunt blocaţi în zona Machu Picchu din cauza protestelor din Peru

  • Mii de turişti sunt blocaţi în oraşul Cusco şi în zona Machu Picchu din cauza protestelor din Peru.
  • Protestatarii au blocat activitatea în mai multe aeroporturi şi gări, iar străinii nu pot părăsi regiunea.
463 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti sunt blocaţi în zona Machu Picchu din cauza protestelor din Peru

Mii de turişti sunt blocaţi în zona Machu Picchu din cauza protestelor din Peru

Demonstraţiile au fost declanşate de înlăturarea de la putere a preşedintelui Pedro Castillo, care urmează să fie judecat pentru rebeliune şi conspiraţie. Deşi se declară nevinovat, Castillo ar putea fi închis 10 ani. Noul preşedinte Dina Boluarte a depus jurământul săptămâna trecută, după ce Castillo a încercat să dizolve parlamentul şi să guverneze prin decret până la noi alegeri, înainte de a fi înlăturat din funcţie de politicieni.

Luptele politice au declanşat mari mişcări de protest în societate. Susţinătorii lui Castillo au cerut organizarea unor noi alegeri prezidenţiale, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene şi armele din dotare pentru a reprima tulburările. Cel puţin 18 persoane au fost ucise în confruntările dintre demonstranţi şi forţele de securitate.

Protestatarii au forţat închiderea a cinci aeroporturi. Printre acestea este şi Cusco International, care deserveşte o serie de situri turistice, inclusiv Machu Picchu.

Luni, aeroportul a fost închis, ceea ce a dus la blocarea multor turişti.

„Sunt 5.000 de turişti blocaţi în oraşul Cusco, sunt în hotelurile lor şi aşteaptă reluarea zborurilor", a declarat Darwin Baca, primarul oraşului Machu Picchu.

Şi un serviciu feroviar a fost suspendat începând de marţi, lăsând aproximativ 800 de turişti blocaţi în oraşul Machu Picchu, la poalele muntelui unde se află cetatea incaşă.

Primarul a cerut Spaniei, SUA şi Mexicului să ajute la evacuarea turiştilor cu elicopterul spre Cusco, a precizat site-ul de ştiri La Vanguardia.

Aproximativ 200 de turişti, majoritatea americani şi europeni, au părăsit Machu Picchu pe jos, de-a lungul şinelor de tren, pentru a încerca să ajungă în oraşul Ollantaytambo, aflat la 30 de kilometri distanţă, de unde ar putea lua un tren spre Cusco.

Până în prezent, nu au existat rapoarte privind atacuri asupra turiştilor, dar există îngrijorare cu privire la faptul că unii oaspeţi vor fi forţaţi să îşi prelungească şederea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici