Miliardarul Robert Durst a fost condamnat pe viaţă, după care şi-a mărturisit din greşeală crimele

  • Acuzat de uciderea soţiei şi a unui prietene, crime care au avut loc în 1982 şi în 2000, deja achitat într-un al treilea caz, Durst şi-a negat întotdeauna implicarea.
  • A fost demascat de un microfon, care, fără să-şi dea seama, era pornit, în timp ce înregistra pentru un documentar.
  • Robert Durst, 78 de ani, este bolnav de cancer.
6226 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Robert Durst a fost condamnat pe viaţă, după care şi-a mărturisit din greşeală crimele

Robert Durst, la una dintre audieri

La 40 de ani de la moartea primei sale soţii, probabil ucisă de el, la 20 de ani de la moartea Susanei Berman, prietena sa şi poate complice la prima crimă, şi uciderea (admisă, dar justificată cu autoapărare) a unui om fără adăpost, Morris Black, care îi devenise prieten, miliardarul Robert Durst a fost găsit vinovat de uciderea lui Berman de către un tribunal din Los Angeles.

Un proces îndrăzneţ, încheiat prin apelul disperat al apărătorului în faţa juriului: „Durst este odios şi mincinos, dar nu este un criminal”! Este sfârşitul unui caz care pare rupt dintr-un roman, atât de convingător încât a determinat reţeaua HBO să producă un documentar, Jinx, despre viaţa lui Robert Durst, difuzat în toată lumea, în urmă cu şase ani.

Kathie McKormack, tânăra şi frumoasa soţie a lui Durst, a dispărut pe 31 ianuarie 1982 şi nu a fost găsită niciodată (a fost declarată moartă abia în 2017). De la început, familia ei l-a acuzat de crimă pe Durst. Cei doi s-au căsătorit în 1973, dar căsnicia era în criză de ceva timp.

Durst a încredinţat relaţiile sale cu presa lui Susan Berman, o jurnalistă, fiică a unui şef al mafiei din Las Vegas. În timp, ea devine prietena şi confidenta miliardarului. Câţiva ani, pleacă să locuiască la New York, apoi se întoarce la Los Angeles, dar relaţia continuă.

Până în ajunul Crăciunului 2000, când Susan este găsită moartă într-o baltă de sânge, la conacul ei din Beverly Hills. Poliţia ajunge alertată printr-o notă în care o mână anonimă scrisese adresa lui Berman şi un singur cuvânt: cadavru.

Bănuit că a eliminat-o pentru că ştia adevărul despre moartea lui Kathie şi era pe cale să-l dezvăluie poliţiei, care o convocase la audieri în acele zile, Durst neagă totul. De asemenea, neagă că a fost la Los Angeles, apoi dispare.

A trăit deghizat în femeie

Se refugiază în Galveston, Texas, unde trăieşte deghizat în femeie. Acolo îl întâlneşte pe Morris, al cărui cadavru este găsit ulterior rupt în bucăţi, în golful oraşului.

Durst continuă să facă lucruri ciudate: este arestat într-un supermarket, după ce, cu buzunarele pline de dolari, încearcă să fure un sandviş. Acuzat, recunoaşte că l-a ucis pe Black (poate şi el ştia prea multe), dar susţine că s-a apărat de un atac şi l-a rupt în bucăţi din cauza panicii.

Juriul îl achită. În 2015, Durst va intra în necazuri, acceptând să apară într-un documentar dedicat cazului. La un moment dat, fără să-şi dea seama că este pornit un microfon, spune:

„Ei bine, ce trebuia să fac? Bineînţeles că i-am omorât pe toţi”!

Cazul a fost redeschis, procesul a început şi amânat pentru 14 luni din cauza Covid. Apărătorii săi susţinea că vorbele lui Durst au fost editate în documentar, pentru a-l face să pară vinovat. În sala de judecată, o altă întorsătură: Durst este obligat să recunoască că la Crăciunul 2000 se afla la Los Angeles, a mers la casa lui Susan, a ucis-o şi el a scris biletul anonim.

Fratele său gestionează active de 8 miliarde de dolari

Pentru acuzare, a fost dovada decisivă, pentru apărare - doar a 11-a circumstanţă nefericită a unui personaj odios şi mincinos, care se află întotdeauna în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

De data aceasta, juriul consideră acuzaţia validă, chiar dacă nu există dovezi directe. Pentru Durst, 78 de ani şi bolnav de cancer, a venit sentinţa: detenţie pe viaţă. La citirea sentinţei, nu a fost prezent, fiind în izolare pentru Covid.

Sfrârşitul povestii? Douglas, fratele lui Robert, gestionează astăzi în locul său active imobiliare de 8 miliarde de dolari (clădiri în New York). Într-o interceptare, în urmă cu câţiva ani, Durst a spus că, în funcţie de modul în care decurg procesele, ar putea să-l implice şi pe fratele său în cazul dispariţiei primei sale soţii.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici