Militari români, francezi şi luxemburghezi s-au antrenat împreună în România

Aproximativ 100 militari români, francezi şi luxemburghezi au participat, în perioada 17-22 septembrie, la un exerciţiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag.

133 afișări
Imaginea articolului Militari români, francezi şi luxemburghezi s-au antrenat împreună în România

Astfel, timp de o săptămână, militari ai Batalionului 528 ISR Cercetare „Vlad Ţepeş” din Brăila s-au antrenat alături de plutoane de recunoaştere (RECCE) din Franţa şi Luxemburg, din cadrul Grupului de Luptă NATO din România, coordonat de Franţa, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Toate unităţile au participat la secvenţe tactice, exerciţii de tragere şi activităţi sportive ce au avut ca scop creşterea interoperabilităţii şi schimbul de proceduri de recunoaştere în mediu aliat.

„Activităţile de instruire în comun s-au finalizat cu semnarea, de comandantul Grupului de Luptă NATO în România şi de cel al Batalionului 528 ISR, a unui certificat de parteneriat. Parteneriatul este primul de acest tip de la începutul misiunii Eagle în ţara noastră şi va asigura o relaţionare de durată între plutoanele de recunoaştere RECCE ale Grupului de Luptă NATO în România şi Batalionul 528 ISR”, adaugă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici