Militarul american rănit în poligonul de la Babadag, transferat în Germania

Militarul american care a suferit, luni, răni la braţul drept după ce o grenadă de antrenament i-a explodat în mână, în poligonul de la Babadag din judeţul Tulcea, se află în stare bună şi a fost transferat la un spital din Germania.

182 afișări
Imaginea articolului Militarul american rănit în poligonul de la Babadag, transferat în Germania

Militarul american rănit în poligonul de la Babadag, transferat în Germania (Imagine din arhivă: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit ofiţerului de Relaţii Publice al Joint Task East Force, Manuela Stroescu, oficialii militari americani de la baza Mihail Kogălniceanu au anunţat că militarul, în vârstă de 30 de ani, s-a rănit la mână după ce a manevrat greşit o grenadă de antrenament, pe care a confundat-o cu o grenadă fumigenă.

El a fost transportat imediat, cu un elicopter, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost diagnosticat cu fracturi multiple ale oaselor mâinii şi antebraţului drept, precum şi contuzie la piciorul drept.

Directorului medical al unităţii, Liliana Tuţa, a declarat că militarul american a suferit un traumatism complex al mâinii drepte, cu fracturi multiple ale oaselor mâinii, precum şi o fractură deschisă a osului radius de la antebraţul drept. De asemenea, el a mai suferit şi o contuzie uşoară la piciorul drept şi, în urma exploziei, a rămas şi cu uşoare probleme de auz. Militarul nu a suferit amputaţii la degete sau la mâna dreapta şi nu este în pericol de a-şi pierde mâna sau antebraţul. El a fost operat, luni, de medicii de la Chirurgie Plastică, pentru a-i fi reparate oasele palmei.

Chirurgul american de la baza de la Kogălniceanu, Dr.(Cpt.) Aaron D. Williams, a precizat că pacientul a fost stabilizat şi că, luni seara, în jurul orei 18.00, a fost externat din unitatea medicală din Constanţa, fiind transferat la spitalul de campanie de la Landstuhl, din Germany, pentru continurea tratamentului. El a apreciat munca chirurgilor constănţeni ca fiind foarte bună şi a precizat că militarul a fost foarte bine tratat.

Militarul american participă la exerciţiul bilateral "Joint Task Force - East Rotation 2009", pentru care au fost mobilizaţi aproximativ 600 de militari români şi 1.200 de militari americani. Pregătirea constă în exerciţii de tragere în comun cu armamentul din dotare, exerciţii cu tragerii reale - nivel pluton, exerciţii tactice specifice zonelor urbane, rezolvarea unor situaţii tactice, alte tehnici de acţiune individuale, executarea de patrule mixte, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, potrivit MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici