Militarul român mort în Kabul, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României"

Preşedintele Klaus Iohannis a decis, joi, să-l decoreze post-mortem pe militarul român ucis joi într-un atentat în Kabul cu Ordinul Naţional Steaua României.

188 afișări
Imaginea articolului Militarul român mort în Kabul, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României"

Militarul român mort în Kabul, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României"

"Am primit astăzi ( joi - n.r.) din Afganistan o nouă veste dureroasă. Un militar român şi-a pierdut viaţa la Kabul în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei îndoliate. Îl voi decora pe soldatul căzut la datorie cu Ordinul Naţional "Steaua României". Le suntem recunoscători militarilor români care îşi fac datoria cu preţul vieţii. Ţara noastră participă activ la menţinerea păcii şi securităţii naţionale", a declarat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Vineri, 6 septembrie, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Taguri:
iohannis,
militar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici