Militarul ucis marţi în Afganistan, înaintat post-mortem în grad

Căpitanul Iuliu Vasile Unguraş, ucis, marţi, în Afganistan, a fost înaintat la gradul de maior (post-mortem) de către ministrul Apărării.

57 afișări
Imaginea articolului Militarul ucis marţi în Afganistan, înaintat post-mortem în grad

Căpitanul Iuliu Unguraş, ucis marţi în Afganistan, înaintat post-mortem la gradul de maior

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Apărării, ministrul Mihai Stănişoară a semnat, la propunerea şefului Statului Major General, ordinul de înaintare la gradul de maior (post-mortem) a căpitanului Iuliu Vasile Unguraş.

Ministrul a înaintat, de asemenea, preşedintelui Traian Băsescu, propunerea de decorare a maiorului Unguraş, ucis în Afganistan.

Ofiţerul Iuliu Vasile Unguraş a fost ucis în Afganistan, iar alţi patru militari români au fost răniţi, marţi dimineaţă.

Căpitanul Iuliu-Vasile Unguraş conducea o misiune de patrulare, formată din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevră, pe autostrada A1, Kandahar – Kabul. La 20 de kilometri nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei, ofiţerul şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru militari români au fost răniţi.

După atac, zona a fost securizată, iar militarii răniţi au fost evacuaţi la spitalele militare din Lagman şi Kandahar. În prezent, starea răniţilor este stabilă, doi dintre ei aflându-se internaţi în spitalul militar din Kandahar.

Căpitanul Vasile Unguraş avea 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici