Minele marine agită apele în Marea Neagră. Navele, avertizate să urmeze anumite rute

Direcţia Hidrografică Maritimă a emis marţi un aviz prin care recomandă tuturor navelor care navighează către şi dinspre porturile româneşti de la Marea Neagră să urmeze anumite rute, cu o lăţime de 2 mile marine, pentru a reduce riscurile cauzate de prezenţa unor mine.

366 afișări
Imaginea articolului Minele marine agită apele în Marea Neagră. Navele, avertizate să urmeze anumite rute

Minele marine agită apele în Marea Neagră. Navele, avertizate să urmeze anumite rute

Ministerul Apărării Naţionale a stabilit, în urma consultărilor între Forţele Navale Române şi reprezentanţii autorităţilor naţionale cu atribuţii în asigurarea siguranţei navigaţiei şi ai agenţilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiul maritim al României, măsuri pentru reducerea impactului pericolului de mine şi pentru executarea navigaţiei în condiţii de siguranţă.

Astfel, Direcţia Hidrografică Maritimă a emis marţi un aviz pentru navigatori, prin care recomandă tuturor navelor care navighează către şi dinspre porturile româneşti de la Marea Neagră (Mangalia, Constanţa, Midia, Sulina) să urmeze anumite rute de navigaţie, cu o lăţime a pasei de 2 mile marine, pentru a reduce riscurile cauzate de posibila prezenţă a unor mine marine aflate în derivă.

Navigatorilor le-au fost recomandate navigarea cu atenţie şi întărirea observaţiei vizuale şi le-a fost solicitat să raporteze, imediat, autorităţilor maritime din ţara noastră orice detectare a minelor.

Forţele Navale Române anunţă că au luat măsuri de cercetare sistematică, pentru întărirea supravegherii spaţiului maritim şi pentru executarea unor intervenţii rapide, cu structuri specializate, pentru asigurarea securităţii navigaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nave,
mine,
marea neagră

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici