Minerii blocaţi în subteran în minele din Valea Jiului au renunţat la protest şi au ieşit la suprafaţă

Minerii blocaţi în subteran în minele din Valea Jiului au renunţat la protest, vineri seară, după ce le-a fost prezentat contractul semnat între SNIMVJ şi CEH, potrivit căruia societatea va putea vinde cărbune până la sfârşitul anului la preţul stabilit prin algoritmul impus de legislaţia europeană.

317 afișări
Imaginea articolului Minerii blocaţi în subteran în minele din Valea Jiului au renunţat la protest şi au ieşit la suprafaţă

Minerii blocaţi în subteran în minele din Valea Jiului au renunţat la protest şi au ieşit la suprafaţă (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax foto)

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Huila", Domokos Laszlo, cei aproximativ o mie de mineri de la cele trei unităţi din Valea Jiului - Petrila, Paroşeni şi Uricani - au renunţat la protest şi au ieşit la suprafaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că noul director al Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Aurel Anghel, le-a prezentat ortacilor contractul prin care societatea va putea vinde cărbune până la sfârşitul anului, fiind vorba despre 220.000 de tone, iar preţul cu care se va face livrarea este cel stabilit prin algoritmul impus de legislaţia europeană.

Aurel Anghel a fost directorul Minei Paroşeni, un înlocuitor pentru această funcţie urmând să fie numit în zilele următoare.

Joi, aproximativ 200 de mineri din schimbul I de la Mina Paroşeni, sucursală a Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), au refuzat, după terminarea programului de lucru, să iasă din subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu le preiau cărbunele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici