Ministerul Afacerilor Externe: 29 de cetăţeni români, pe feribotul afectat de incendiu lângă insula Corfu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, potrivit primelor informaţii, 29 de cetăţeni români erau pe feribotul afectat vineri dimineaţa de un incendiu produs în apropierea insulei greceşti Corfu.

405 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe: 29 de cetăţeni români, pe feribotul afectat de incendiu lângă insula Corfu

Ministerul Afacerilor Externe: 29 de cetăţeni români, pe feribotul afectat de incendiu lângă insula Corfu

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs vineri dimineaţa în apropierea insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri şi persoane între Grecia şi Italia.

Potrivit informaţiilor comunicate până în prezent de autorităţile greceşti reprezentanţilor Ambasadei României în Grecia, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se numără 29 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile au comunicat că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă, fiind preluaţi de alte ambarcaţiuni care să-i transporte la ţărm. Operaţiunea este încă în desfăşurare.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităţilor elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români afectaţi, misiunea urmând să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură incidentul produs.

Un incendiu a izbucnit vineri la bordul unui feribot aflat lângă Corfu. La bord se aflau 288 de persoane, iar turiştii au fost evacuaţi în bărcile de salvare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici