Ministerul Apărării anunţă că primele două transportoare blindate Pirahna 5 au plecat spre România

Primele două transportoare blindate 8x8 Pirahna 5 au plecat de la fabrica din Elveţia spre România, informează Ministerul care mai precizează că acestea sunt primele din lotuol de 36 de vehicule le va primi Armata României.

5130 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării anunţă că primele două transportoare blindate Pirahna 5 au plecat spre România

Ministerul Apărării anunţă că primele două transportoare blindate Pirahna 5 au plecat spre România

„Primele două transportoare blindate 8x8 PIRANHA 5, din primul lot de 36 de vehicule ce vor fi livrate Armatei României, au plecat de la Fabrica MOWAG din Elveţia către Uzina Mecanică Bucureşti! Programului esenţial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8” a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma PIRANHA 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării.

Potrivit sursei citate, contractul, semnat în luna ianuarie 2018, arată că 30 dintre aceste transportoare vor fi produse pe liniile de asamblare din Elveţia, restul urmând să fie produse în România, la UM Bucureşti.

„Piranha 5 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române. Acest vehicul asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice. Viziunea Guvernului României în acest domeniu este aceea ca o mare parte a investiţiilor în tehnologia de apărare, asigurate prin alocarea a minimum două procente din PIB, începând cu 2017, pentru o perioadă de 10 ani, să fie întoarsă în economia naţională. Programele de înzestrare pe care Ministerul Apărării Naţionale le are în gestiune, în cadrul strategiei pe termen mediu şi lung, urmăresc, în mare parte, transferul de tehnologie şi de expertiză către agenţii economici care operează în industria de apărare naţională şi de angajarea maximă a posibilităţilor de cooperare industrială şi offset”, informează Armata României pe site.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici