Ministerul Dezvoltării şi Turismului disponibilizează 17% din personal

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) disponibilizează peste 17% din personal, respectiv 158 de angajaţi din totalul de aproximativ 900, dintre care 13 consilieri pentru afaceri europene, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de instituţie.

54 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării şi Turismului disponibilizează 17% din personal

Ministerul Dezvoltării şi Turismului disponibilizează 17% din personal (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În prezent, numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este de 830, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La numărul maxim de posturi se adăugau un număr de 63 de posturi aferente consilierilor pentru afaceri europene.

Prin proiectul de hotărâre se propune restructurarea şi desfiinţarea a 13 posturi de consilieri pentru afaceri europene din numărul total de 63, precum şi a 145 de posturi din numărul maxim
de 830 posturi.

Astfel, numărul maxim de posturi va fi redus la 685, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care 10 posturi, faţă de 28 în prezent, pentru reprezentanţele de promovare turistică din străinătate.

La numărul maxim de posturi se adaugă un număr de 50 de posturi aferente consilierilor pentru afaceri europene repartizaţi Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX la jumătatea lunii aprilie că Secretariatul General al Guvernului a cerut miniştrilor date privind numărul bugetarilor concediaţi, iar răspunsul primit a fost că foarte multe posturi tăiate erau vacante, motiv pentru care fiecare membru al Cabinetului trebuia să prezinte, în decurs de trei săptămâni, o nouă organigramă, mult mai redusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici