Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor să se asigure că sunt limitate îmbolnăvirile de gripă

Inspectoratele au primit, de la Ministerul Educaţiei, o notă în care li se cere să se asigure că şcolile sunt dezinfectate, că au apă şi săpun şi că se face triajul elevilor, astfel încât să fie limitate îmbolnăvirile de gripă, având în vedere că este epidemie.

390 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor să se asigure că sunt limitate îmbolnăvirile de gripă

Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor să se asigure că sunt limitate îmbolnăvirile de gripă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o notă cu măsurile obligatorii pe care unităţile trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi.

Conform notei, şcolile trebuie să se asigure de următoarele:

1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unităţile de învăţământ la începutul fiecărui schimb.

2. În cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat şi Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică/Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

3. În cazul absenţei timp de trei zile, consecutiv, a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.

4. Realizarea dezinfecţiei unităţii de învăţământ.

5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecţia spaţiilor de învăţământ.

6. Pentru toţi copiii şi elevii se vor asigura toate condiţiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se vor asigura obligatoriu apă şi săpun în unităţile de învăţământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală şi colectivă: Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă etc.), Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor şi legumelor, Consumul de apă doar din surse sigure/autorizate.

7. Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale etc., pentru a preveni aglomerarea şi pentru limitarea transmiterii infecţiilor respiratorii.

8. Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverinţă medicală.

„De asemenea, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au obligaţia de a informa zilnic Ministerul Educaţiei şi Cercetării până la ora 10.00 şi între orele 14.00-16.00, cu privire la toate situaţiile de îmbolnăviri apărute şi la numărul unităţilor de învăţământ care îşi suspendă cursurile integral/parţial din această cauză”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei.

Este epidemie de gripă în România, fiind raportate în toată ţara peste 7.000 de cazuri de gripă clinică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici