Ministerul Educaţiei dezaprobă trecerea şcolilor la „orarul de iarnă”

Ministerul Educaţiei descurajează practicile unităţilor de învăţământ care trec la „orarul de iarnă” şi reduc durata orelor şi a pauzelor. În acest sens, s-a cerut şcolilor susţinerea orarului normal, mai ales că interpretarea cadrului legal este „discreţionară şi inadecvată” în actualele condiţii.

4197 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei dezaprobă trecerea şcolilor la „orarul de iarnă”

Ministerul Educaţiei dezaprobă trecerea şcolilor la „orarul de iarnă”

Ministerul Educaţiei a transmis marţi că descurajează practicile unităţilor de învăţământ care trec la „orarul de iarnă” şi reduc durata orelor şi a pauzelor.

„În fundamentarea acestor decizii, şcolile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: <În situaţii speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea inspectoratului şcolar>. Considerăm că, în condiţiile meteorologice pe care le putem observa cu toţii, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreţionară şi inadecvată”, transmite Ministerul Educaţiei.

Astfel, Ministerul Educaţiei arată că date fiind pierderile în învăţare generate de perioada pandemiei, „orice minut” de şcoală contează.

„Am trimis inspectoratelor şcolare o adresă prin care am solicitat ca şcolile să fie susţinute să-şi păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea faţă de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”. Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii şi părinţii să susţină apelul pe care l-am lansat şi să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici şi acţiuni ce pot conduce la pierderi de învăţare”, mai arată Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici