Ministerul Justiţiei, împrumut de peste 200 milioane euro de la BDCE pentru modernizarea infrastructurii penitenciarelor. Guvernul aprobă şi memorandumul privind împrumutul pentru Cartierul Justiţiei

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum al Ministerului Justiţiei pentru contractarea unui împrumut de la BDCE, în valoare de 223 milioane de euro, pentru modernizarea infrastructurii penitenciarelor din România, a precizat purtătorul de cuvând al Executivului, Nelu Barbu.

378 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei, împrumut de peste 200 milioane euro de la BDCE pentru modernizarea infrastructurii penitenciarelor. Guvernul aprobă şi memorandumul privind împrumutul pentru Cartierul Justiţiei

Ministerul Justiţiei, împrumut de peste 200 milioane euro de la BDCE pentru modernizarea infrastructurii penitenciarelor

„Un Memorandum propus de Ministerului Justiţiei privind acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în valoare de până al 223 milioane de euro în vederea sprijinirii proiectului Investiţii în infrastructura penitenciarelor. Acest proiect presupune realizarea a patru unităţi distincte din cadrul sistemului de penitenciare, anume: penitenciarul P47 Berceni, Unguriu, Centrul de formare profesională şi recuperarea capacităţii de muncă Rodbav şi Institutul Naţional de Administrare Penitenciare administrate în prezent sau care vor fi administrate în viitor după realizarea lor de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor - o instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei”, a declarat Nelu Barbu după şedinţa Guvernului.

El a mai spus că un alt memorandum al Ministerului Justiţiei a vizat încheierea unui acord de principiu pentru Cartierul Justiţiei.

”Despre Cartierul pentru Justiţie, este un Memorandum cu tema Acord de principiu privind contractarea unui împurmut de la BIRD în vederea sprijinirii proiectului Cartier pentru Justiţie. Acest capitol este prevăzut în programul de guvernare - se prevede acolo realizarea acestui cartier pentru justiţie din Bucureşti pentru a soluţiona problema spaţiilor necesare desfăşurării activităţii a unor instanţe şi parchete de Bucureşti şi e vorba despre un amplu proiect de reabilitare urbană. Evaluarea finală a costului total al proiectului, activităţilor, componentelor, numărului final al instituţiilor beneficiare, a duratei proiectului, a planului de implementare şi a altor aspecte conexe va putea fi realizată numai în urma misiunilor de analiză şi evaluare care vor fi efectuate de reprezentanţii experţii BIRD pe parcursul etapelor de pregătire şi contractare”, a afirmat Nelu Barbu.

„A fost aprobat memorandumul cu tema Acordul de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), în vederea sprijinirii proiectului “Cartierul pentru justiţie”. În Programul de Guvernare 2018-2020, Capitolul Justiţie, categoria de măsuri Resurse materiale şi investiţii, la măsura nr. 17 este prevăzută realizarea Cartierului pentru Justiţie din Bucureşti, pentru a soluţiona problema lipsei spaţiilor necesare instanţelor şi parchetelor din Capitală, în cadrul unui amplu proiect de reabilitare urbană. Schema funcţională a Cartierului pentru justiţie va avea în vedere gruparea spaţiilor destinate instanţelor de judecată, precum şi a parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în Bucureşti (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători şi procurori, grefieri, personal contractual şi auxiliar, spaţii tehnice etc), precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar”, au precizat şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, evaluarea finală a costului total al proiectului (inclusiv valoarea finală a împrumutului), activităţilor, componentelor, numărului final al instituţiilor beneficiare, a duratei proiectului, a planului de implementare şi a altor aspecte conexe va putea fi realizată numai în urma misiunilor de analiză şi evaluare care vor fi efectuate de reprezentanţii/experţii BIRD pe parcursul etapelor de pregătire şi contractare. Ministerul Justiţiei va fi desemnat agenţie de implementare a proiectului şi va realiza acest proiect printr-o Unitate de Management a Proiectului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici