Ministerul Mediului ar putea reduce personalul cu 1.000 de posturi până la sfârşitul anului

Ministerul Mediului ar putea reduce 1.000 de posturi din totalul personalului de la nivelul central, dar şi al instituţiilor subordonate, Regia Naţională a Pădurilor şi Apele Române, a declarat marţi ministrul de resort, Laszlo Borbely.

53 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului ar putea reduce personalul cu 1.000 de posturi până la sfârşitul anului

Ministerul Mediului ar putea reduce personalul cu 1.000 de posturi până la sfârşitul anului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"După o primă analiză, vom tăia până la sfârşitul anului 1.000 de posturi, dintre care unele sunt vacante, dar altele nu. Reducem pentru că vrem să eficientizăm, nu de dragul reducerii", a spus Borbely.

El a arătat că, fără ajustarea personalului din sectorul public, vor exista în continuare probleme cu menţinerea salariilor bugetarilor.

Ministrul Mediului a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că are în vedere un program de restructurare a posturilor din minister şi structurile subordonate şi că a primit o propunere de reducere a posturilor care viza 1.500 de angajaţi, de care a fost nemulţumit, astfel că situaţia va fi reanalizată.

Borbely a reamintit marţi că UDMR a solicitat în coaliţie menţinerea pensiei minime la 350 de lei şi aplicarea reducerilor doar pensiile de peste 600 lei.

"Din calculul nostru este vorba despre un efort de un miliard de lei, care se poate compensa printr-o reducere mai amplă cu un punct procentual la pensiile mari", a spus Borbely.

El a evitat să răspundă despre ce acţiuni va întreprinde UDMR şi care va fi poziţia partiduluil dacă propunerea este respinsă de coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici