Ministerul Mediului: Concentraţiile de poluatori, creşteri în aproape toate staţiile din ţară

  • Ministerul Mediului a anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost înregistrate concentraţii crescute ale poluatorilor monitorizaţi la aproape toate staţiile din ţară.
352 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului: Concentraţiile de poluatori, creşteri în aproape toate staţiile din ţară

Ministerul Mediului: Concentraţiile de poluatori, creşteri în aproape toate staţiile din ţară

„În cursul nopţii de 24/25 octombrie (aproximativ între orele 20.00 şi 24.00) concentraţiile poluanţilor monitorizaţi în cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului au înregistrat creşteri la aproape toate staţiile de monitorizare din ţară”, au transmis duminică reprezentanţii ministerului.

Conform acestora, factorii meteo au influenţat dispersia poluanţilor şi au condus la creşteri ale valorilor.

„În ceea ce priveşte aglomerarea Bucureşti-Ilfov, valoarea concentraţiilor de PM2,5 raportată la cea a PM10 (aprox 80%) indică existenţa unor procese de ardere desfăşurate la începutul serii, creşterea concentraţiilor fiind favorizată de dispersia foarte slabă a poluanţilor (calm atmosferic aproape total instaurat de la ora 18:00). Nu au fost depăşite valorile limită, cu excepţia PM10, în cazul căruia concentraţia medie zilnică a depăşit valorile limită la staţiile B6 (60 micrograme/mc) şi B1 (55 micrograme/mc). Aceste valori vor fi validate, ulterior, de măsurătorile realizate gravimetric, prin metoda de referinţă. Evoluţia concentraţiilor (PM10, PM2,5 NO2, CO, benzen) şi a indicatorilor meteo indică posibile cauze emisiile din traficul rutier acumulate pe parcursul zilei şi încălzirea rezidenţială cu lemne şi alte tipuri de combustibil din zonele periurbane ale Bucureştiului. Deşi emisiile de poluanţi nu au fost semnificative, factorii meteo au influenţat dispersia poluantilor şi au condus la aceste creşteri faţă de zilele precedente”, au mai scris, pe Facebook, reprezentanţii Ministerului Mediului.

Aceştia au precizat că, în intervalul în care s-au înregistrat creşterile, echipele Gărzii Naţionale de Mediu au fost pe teren pentru a monitoriza situaţia şi pentru a identifica eventuale arderi necontrolate sau ilegale. În urma raportărilor, nu au fost semnalate incidente care să afecteze calitatea aerului, potrivit ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici