Ministerul Mediului: incendiul de la Glina nu a afectat calitatea aerului din Bucureşti

Ministerul Mediului anunţă că incendiul de la centrul REMAT din localitatea Glina nu a afectat calitatea aerului din Bucureşti. La finalul intervenţiei pompierilor, comisarii de la Garda Naţională de Mediu vor începe un control la agentul economic.

225 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului: incendiul de la Glina nu a afectat calitatea aerului din Bucureşti

Ministerul Mediului: incendiul de la Glina nu a afectat calitatea aerului din Bucureşti

Ministerul Mediului citează Administraţia Naţională de Meteorologie RA care informează că vântul bate în direcţia nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea Bucureşti, iar condiţiile meteo sunt favorabile dispersiei fumului.

Potrivit specialiştilor din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului - ANPM, datele de calitate a aerului de miercuri seara arată că, în cazul aglomerării Bucureşti, nu se înregistrează creşteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor).

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la faţa locului şi evaluează pagubele de mediu produse de incendiu. După lichidarea acestuia, comisarii vor începe un control la agentul economic.

Un incendiu de proporţii a izbucnit miercuri lângă Bucureşti. Au ars caroserii de maşini şi material lemnos de la un centru de colectare şi reciclare deşeuri din localitatea Glina. Circulaţia maşinilor pe centura capitalei a fost blocată din cauza fumului gros, iar autorităţile au trimis mesaj RoAlert.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici