Ministerul Public: Dosarul Huidu se află în fază avansată de soluţionare

Dosarul privind accidentul provocat de fostul realizator de televiziune Şerban Huidu se află în fază avansată de soluţionare, însă una dintre părţile din dosar a cerut Institutului de Expertize Criminalistice lămuriri suplimentare în legătură cu una dintre concluziile expertizei.

828 afișări
Imaginea articolului Ministerul Public: Dosarul Huidu se află în fază avansată de soluţionare

Serban Huidu (Imagine: Mhaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Ministerului Public susţin, într-un comunicat de presă de joi, că părţile din dosar nu au formulat obiecţiuni, însă una din părţi "a solicitat lămuriri suplimentare în raport de concluziile conform cărora «autoturismul nu a derapat»".

"Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au transmis Institutului de Expertize Criminalistice solicitarea prin care expertul parte a cerut lămuriri suplimentare în legătură cu împrejurările producerii accidentului rutier, având în vedere concluziile din expertiză potrivit cărora «autoturismul nu a derapat»". Urmează ca Institutul de Expertize Criminalistice să formuleze punctul de vedere în raport cu precizările solicitate într-un termen rezonabil", se precizează în comunicatul citat.

Expertiza a stabilit, totodată, că Huidu era apt să conducă maşina.

"Cauza se află în fază avansată de soluţionare", mai scriu reprezentanţii Ministerului Public în comunicatul citat.

Urmărirea penală faţă de realizatorul TV Şerban Huidu a fost începută în 18 octombrie 2011 de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov. Fostul realizator TV este acuzat de uciderea din culpă a trei persoane după ce, în 16 octombrie 2011, în timp ce mergea pe DN1 spre Braşov, la ieşirea din localitatea Timişul de Sus - într-o zonă în care sunt curbe şi viteza legală este de 50 de kilometri la oră - a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit o Dacia Logan în care se aflau cele trei victime.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, maşina condusă de realizatorul TV Şerban Huidu, care era apt să conducă, rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici