Ministerul Sănătăţii: 12.564 candidaţi vor concura pe 6.311 locuri la rezidenţiat

  • Ministerul Sănătăţii anunţă că va organiza concursul de intrare în Rezidenţiat în data de 21 noiembrie.
  • Şi în acest an, concursul se va desfăşura în condiţii speciale, provocate de pandemie.
379 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 12.564 candidaţi vor concura pe 6.311 locuri la rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii: 12.564 candidaţi vor concura pe 6.311 locuri la rezidenţiat

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 12.564 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat. Aceştia vor concura pe 6.311 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 locuri pentru farmacie şi 92 de locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanţi, mai mare chiar şi faţă de anul trecut şi vom lua, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidenţiat. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătăţii are posibilitatea să suplimenteze locurile în situaţia în care numărul candidaţilor promovaţi este mai mare decât cifra de şcolarizare.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Din cauza pandemiei, vor fi impuse măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaţilor, dar şi a personalului implicat în organizare. Măsurile sunt purtarea obligatorie a măştii medicale pe durata desfăşurării examenului, circuite distincte pentru intrarea/ieşirea din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanţilor pentru mâini şi suprafeţe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanţării fizice şi organizarea unor săli speciale pentru candidaţii cu temperatură.

Ministerul Sănătăţii mai anunţă că intrarea în „clădirea de concurs este permis doar candidaţilor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaţilor care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.”

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetăţenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire. În cazul cetăţenilor din afara UE, dovada va fi prezentată prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, prin intermediul actului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rezidenţiat,
examen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici